ovulatsiooni puudumine 26.10.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 8a kasutanud rasestumisvastaseid tablete. 3 kuud tagasi otsustasin siis, et lõpetan tablettide söömise. Kuna paaril mu tutaval on olnud raskusi rasestuda peale tabletide lõpetamist, siis tahtsin kah lihtsalt teada saada, kas mul ovulatsioon toimub. Nüüd olen teinud teste 3 kuud nii testri Juliaga kui ka apteegist ostetud testritega, aga tulemused negatiivsed. Tsükel 27 päeva, 4 päeva menstruatsioon, valusid pole. Kas ovulatsiooni puudumine peale tabletide lõpetamist on normaalne nähtus? Kas peaksin veel ootama ja kui kaua või peaksin selle murega arsti poole pöörduma?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
kuna olete pikalt võtnud pille, on tavaline, et ovulatoorsed tsüklid ei taastu kiiresti. Tegelikult on ovulatoorse tsükli taastumise kiirus individuaalne, kindlaid reegleid ei ole. Kui enne pillidega alustamist on olnud tsükliga probleeme (näiteks harvad menstruatsioonid, ovulatsiooni puudumine jm.), korduvad samad probleemid ka peale pillide võtmise lõpetamist. Ovulatoorse tsükli taastumine võib võtta paar kuud, pool aastat või isegi kauem. Uuringud on näidanud, et peale pillide võtmise lõpetamist õnnestub 6 kuu jooksul rasestuda 70%-l naistest.
Parimate soovidega,
Katrin Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Tsüst

Küsin veelkord selle tsüsti kohta-kui praegu leitud see väike tsüst, kas siis ovulatsiooni ei toimunud?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Tsüsti esinemine ei pruugi välistada ovulatsiooni, kuid kui on tegemist hemorraagilise tsüstiga, siis see on kõige sagedamini seotud mittetäisväärtusliku ovulatsiooniga. See on seotud ...

Loe edasi

Tsüstilised munasarjad, pillid

Tere,
Mul on mure tsüstiliste munasarjadega. Olen 27.aastane ja kasutanud pille pea 10 aastat (yasminellet)(kehakaal jm tervislikud näitajad kõik normis). Kasutamise põhjus eelkõige soovimatu raseduse ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Polütsüstilised munsarjad (PCO )on selline sageli esinev munasarjade hormonaalse regulatsiooni häire, millega kaasnevad harvad menstruatsioonid, anovulatsioon ja sageli ka akne. PCO on võimalik diagnoosida ...

Loe edasi

PCOS ja rasestumine

Tere!

Olen 23. aastane naine ja mul on diagnoositud PCOS(menstruatsiooni ei toimunud üldse). Diagnoos pandi juba siis, kui olin 16. aastane. Kirjutati välja beebipillid kuna rasestumise soovi ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
tubli, et pöördute, minu lemmiksuund on viljatu paarisuhte uuringud ja ravi

Olete väga noor, seetõttu vahel võib suhtumine olla pisut pealiskaudne, kas pole? Antibeebipillid ...

Loe edasi

Pikaajaline mure...

Tere!

Olen viimaste kuude jooksul tähele pannud, et mul on tupeavas mingid moodustised, mis meenutavad lillkapsast. Üks neist on päris suur, näpuga katsudes on kohe tunda, on justkui ava ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Saadetud foto järgi ei saa kahjuks diagnoose püstitada. Kaasajal on võimalikud uued uuringud kandidiaasi paneelile, Atopobiumile, ...

Loe edasi

Raseduse planeerimine

Tere.
Plaanime elukaaslasega last.
Pillid jätsin ära juuli 2017. Septembris käisin korralises kontrollis günekoloogi juures. Analüüsid ja näitajad olid korras ka pap test. Arst ka ütles et ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Teil pole õnnestunud poole aasta jooksul peale pillide võtmise lõpetamist rasestuda. Sõltuvalt sellest, kui pikalt on pille võetud, õnnestub rasestumine tavaliselt kuni aasta jooksul. Saan aru Teie ...

Loe edasi

Hormoontabletid ja imetamine

Tervist,

küsimus.
Nimelt on mul 2kuune poeg ja sooviks teada, kas mingeid selliseid hormoontablette on võimalik võtta, et ka päevad algaksid? Cerazetti võtsin esimese lapse puhul, siis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
imetamise ajal on hormonaalne tasakaal muutunud. Rinnaga toitmise ajal on hormoon prolaktiin (PRL) kõrge. PRL takistab ovulatsiooni ja seega regulaarse tsükli taastumist ja sellega ongi seotud ...

Loe edasi

duphaston

Tere doktor,

Olen 32 aastane. Lapsi pole. Kahe viimase aasta jooksul on katkenud 2 rasedust, esimene 10 nädala pealt, teine 7 nädala pealt. Menstr. tsükkel on kõikunud mul alati, enamasti ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Mari!

Naistearstid ei saa olla teiega nõus, et olete terve. Teil on (kaasa sündinud?) menstruaaltsükli häired. Normaalsed m tsüklid on 21-35 päeva, mis ei vaja ravi. Tsüklihäirete ...

Loe edasi

Pruun voolus.

Tere!
Mul on selline mure, et paaril viimasel korral olen pannud tähele, et päevade lõppedes (seekord kuuendal päeval) tuleb tupest tumepruuni voolust, ei mäleta, et varem seda oleks esinenud. Viimastel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
menstruatsiooniaegse veritsuse pikkus on väga individuaalne, keskmiselt kestab veritsus 4-7 päeva. Kui veritsus on muutunud tavapärasest pikemaks, võib selle põhjuseks olla nii põletik suguteedes, ...

Loe edasi

polutsüstilised munasarjad

kas ma võin ka rasestuda,kui mul on polütsüstilised munasarjad...ja millest need tekivad...olen 19 aaastane ja sooviksin väga last

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Polütsüstilised munasarjad võivad olla juhuleid täiesti tervel naisel. Alati ei ole selle taga polütsüstiliste munasarjade sündroomi (PCOS), millele on iseloomulik harvad ebaregulaarsed menstruatsioonid ...

Loe edasi

Ovulatsiooni puudumine

Lp. dr.Litter

Olen 28 a ja üritanud 6 kuud rasestuda. Pille võtsin 7 aastat ja võtmise lõpetasin peaaegu aasta tagasi, seejärel tõusis kehakaal 10 kg ringis umbes 5-6 kuuga. Menstr. hakkas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Soovitus langetada kaalu 15% peab paika ning sageli on vaid see spontaanse raseduse saabumiseks vajalik.
Teisese arvamuse saamiseks ja hormoonanalüüside tegemiseks soovitan ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi