tupeprobleem 02.06.02 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 18a. ja süütu. Mul on selline probleem, et tampooni kasutamine on väga valulik! Tupe seinad teevad kõvasti valu,( kuigi peale mõningat sees olemist läheb kergemaks!). Muid probleeme pole, aga kas on see seotud sellega, et olen süütu või on mul midagi viga?
ette tandes neiu

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Neiu !
Tõenäoliselt on Teil õigus. Teid reaalselt nägemata ja konsulteerimata ei saaks ka põletikke, eelkõige tupe seenpõletikku kahtlustada. Kaebuste püsimisel konsulteerige naistearstiga.
Naistearst Galina Litter,
6052 739, -715

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pikaajaline mure...

Tere!

Olen viimaste kuude jooksul tähele pannud, et mul on tupeavas mingid moodustised, mis meenutavad lillkapsast. Üks neist on päris suur, näpuga katsudes on kohe tunda, on justkui ava ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane

Saadetud foto järgi ei saa kahjuks diagnoose püstitada. Kaasajal on võimalikud uued uuringud kandidiaasi paneelile, Atopobiumile, ...

Loe edasi

Menstruatsioon kestab 14 päeva

Tere! Kirjutan Teile oma murest. Maikuust saadik olen kimpus olnud ebaregulaarse tsükliga (vahel määrib ainult pruunikalt paar päeva, siis juunikuus jäi täiesti vahele ja juulis kestis samuti vaid paar ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Teil on õigus, menstruaaltsükli häirete raviks ordineeritakse Tbl Duphastoni tõesti II faasis. Kollaskeha hormoonravi omapära on selles, et kui tabletid lõpetada, siis algab ...

Loe edasi

Pap test

Tere
Tegin pap testi 2016.aasta detsembris. Vastuseks sain et testi tuleb korrata 2-4 kuu pärast, kuna antud hetkel olid mul päevad ja arst sai vähe materjali. Uut testi ei ole ma siiamaani teinud, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP testi teostatkse Eestis kehtiva juhise järgi iga 3 aasta järel. Kui test on mitteadekvaatne, siis see tähendab, et hindamiseks polnud materjali piisavalt, ja sellisel juhul testi korratakse. ...

Loe edasi

arvatav kollaskeha tsüst

Mul pole juba üle 45 päeva menstruatsiooni olnud (viimast korda 25.6) ja tekkis alakõhus raskus- ja tirimistunne, samuti rindade valulikkus, tugev metallimaitse suus, veenid tulid üle kogu keha esile, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 47 aastane ja selles vanuses on tavaline, et võib esineda tsükli kõikumisi. Premenopausis väheneb munasarjades toodetavate suguhormoonide tootmine ja hormonaalsete muutuste tõttu tekivadki ...

Loe edasi

menstruatsioon

Tere
Mul on probleeme menstruatsiooniga. menstruatsioon vahe on olnud 2 kuud ja siis hakkab taas menstruatsioon. Tunnen muret ja ei tea mida teha. Kas selline vahe on normaalne või tuleb pöörduda ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Normaalne menstruatsioonitsükkel on 28+/- 7 päeva. Kui tsükkel on siiani olnud regulaarne ja selline menstruatsiooni vahele jäämine on esmakordselt tekkinud, siis suure tõenäosusega on tegemist ...

Loe edasi

Ureaplasma Utealyticum

Tere. Käisin naistearstil ja seal diagnoositi mulle U. urealyticum. Seda pidi olema vähesel määral aga kuna kaebused on siiani, kirjutati siiski antibiootikumid välja. Kas oskaksite mulle palun selle haiguse ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Ureaplasma urealyticum on mükoplasmade hulka kuuluv mikroob, mis võib põhjustada kuse-suguteede põletikke nii naistel kui meestel. Kui tekitaja on analüüsiga kinnitatud, siis ravi tuleb alati ...

Loe edasi

Spiraal + on soov uuesti rasestuda .

Mis moodi ma saaksin vabaneda vaskspiraalist kui minu günekoloog ei ole seda nõus eemaldama ja pidevalt on valud sees ja kohati on ka menstruatsiooni ajal väikesed vere tükid ? Ja ei lubata mul ise ka ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui vaskspiraaliga on menstruatsioonid vererohked ja probleemiks on kõhuvalud, siis tuleb spiraal igal juhul eemaldada. Miks arst pole nõus olnud seda tegema, jääb arusaamatuks. Alati saab ...

Loe edasi

Evra plaastrid ja ebaselge määrimine

Tere, kasutan regulaarselt Evra rasestumisvastaseid plaastreid juba mitu aastat. Esmaspäeval vahetasin plaastrit ja asetasin peale uue, ühtlasi selle tsükli viimase plaastri. Samal päeval avastasin wc ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui olete plaastreid korralikult skeemi järgi kasutanud ja plaaster pole lahti tulnud, siis pole muretsemiseks põhjust. Määrimist võib tekkida kõikide kombineeritud rasestumisvastaste vahendite ...

Loe edasi

Verejooks

Tere,

Pöördun Teie poole soovituste saamiseks ebatavalise määrimise/veritsuse tõttu.

Olen 38 a. Aasta aega ei ole kasutanud pille (enne seda pea 14 a.). Tsükkel on hetkel üsna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Ebakorrapäraste veritsuste põhjusi võib olla erinevaid: hormonaalsed häired ( munasarjade düsfunktsioon) , suguteede põletik, emaka polüüp, müoom, munasarja tsüst, rasedus jt.
Põhjuse ...

Loe edasi

Ovutatsiooni toimumine

Tere.

Kas progesterooni näit 10,46 nmol/l tsükli 26. päeval viitab toimund ovulatsioonile või mitte? Või kollaskeha puudulikkusele, mis vist tähendab mittetäieliklult toimunud ovulatsiooni? ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

7 päeva peale ovulatsiooni peaks progestrooni väärtus olema vähemalt 25-30 nmol/l. Kuna progestrooni tase on madalam, siis see näitab , et ovulatsiooni selles tsüklis ei olnud või ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: