Kas vähk? 16.10.09 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, mul diagnoositi jaanuaris cin 2-3 hsil käisin kolposkoopial käisin 9 aprill seal sama diagnoos kutsuti tagasi 6 kuu pärast nüüd 31 augustist kuni senini tuleb verd kogu aeg käisin ka arsti juures sellega nüüd konisatsiooniks aeg kinni aga teine arst arvab et pole mõtet et parem emaka abrasioon teha.ultraheliga vaadati et verd tuleb emakast ja emaka paksus 7mm ja et munasarjad on tsüstilised.Tehti analüüsid ka uriini oma
glu neg
bil neg
ket neg
sg =1.030
ph 5.5
pro oli 1 pluss
ubg 3.2 umol/L
nit neg
bld 3 pluss
leu neg

ja veri
rbc 4.52
hct 42.5
mcv 94
hgb 155
mch 34
mchc 364
plt 228
mpv 7.6
wbc 7.2
lym 3.0
mid 0.8
gra 3.4

et mida need näitajad tähendavad ja kas mul võib juba vähk olla olen 36a ja kolm last kellest noorim on 2a Ette tänades

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Loen teie kirjast, et teie PAP testi tulemuseks oli CIN II - III, HSIL ?
Eesti Naistearstide Seltsil on ravijuhend, millest lähtuvad kõik litsentseeritud naistearstid:
EMAKAKAELA VÄHIEELSETE SEISUNDITE DIAGNOOSIMINE,
JÄLGIMINE JA RAVI.
Uriini ja vereanalüüs ei oma siinkohal erilist tähtsust. Hgb on väga kõrge: kas suitsetate? Suitsetamine ei ole soovitav emaka kaela vähi riski korral.

7. JÄLGIMISTAKTIKA HSIL KORRAL
HSIL (high-grade squamous intraepithelial lesion) - kõrge astme lamerakuline
intraepiteliaalne lesioon.
Võib viidata väljendunud düsplaasiale - 70-75 % histoloogias CIN II või CIN III, kuni Ca in situ! (CIS), invasiivset vähki 1-2 %.
7.1. Käitumisjuhis:
Kõik naised tuleb suunata kolposkoopilisele uuringule koos sihtbiopsiaga ja vajadusel emakakaelakanali abrasioonile. Edasine taktika sõltub sellest, kas kolposkoopiline uuring on adekvaatne või mitte.
7.1.1. HSIL ja adekvaatne kolposkoopiline uuring
• Kui sihtbiopsia vastus CIN II või CIN III tuleb teostada emakakaela konisatsioon (transformatsioonijoont ja endotservikaalkanalit haarav).
Kui püsib erinevus tsütoloogilise ja histoloogilise leiu vahel, tuleb üle
30-aastasel patsiendil teostada emakakaela diagnostiline konisatsioon.
• Kui sihtbiopsias kinnitub düsplaasia (CIN I-CIN III), teostada emakakaela
konisatsiooni.

Tuleb teostada konisatsioon, et tulevikus ei tekiks emaka kaela vähki.
Ise saate mitte suitsetada, kasutada kondoomi, soovitav on ka vaktsineerimine emaka kaela vähki põhjustavate viiruste vastu tulevikus.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt
Palun vabandust, et vastus on hilisem. Mina sain küsimuse alles täna kell 9.09.
Tegemist on portaali haldajate poolse edastamisega.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Määrimine pillide ajal ja emaka põletik.

Tere.

Olen kasutanud Harmineti pille kolm ja pool kuud ilma 7päevaste pausideta. Mingisuguseid kaebusi olnud pole, kõik on sujunud kenasti, kuni eilseni, mil hakkas määrima. Kas see on tingitud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 21-aastane. Kas tarvitate antibeebipille Harmonet?
Kirjelduse järgi jääb mulje, et tuleks tabletileht lõpetada ja teha 7-päevane paus. Edasi tarvitage ...

Loe edasi

HPV

Mul on kõrge riskiga HPV 16 ja 18 olnud juba umbes 2aastat organismis.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,

Loe edasi

Papilloomiviirus

Tere! Mul avastati papilloomiviiruse alatüüp 16, mis tekitas pahaloomulise emakakaela vähi. Seoses sellega teostati mul Wertheimi operatsioon. Minu küsimus on: kas ma võin olla oma partneriga seksuaalvahekorras ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
HPV 16 on kõige sagedasem papilloomiviiruse alatüüp, mis põhjustab emakakaela vähki. Samuti põhjustab HPV 16 tupe ja häbeme vähki, mida esineb siiski väga harva. Peale operatiivset ravi on ...

Loe edasi

mirenast

Tere. Mul paigaldati oktoobri kuus mirena.Nüd tuleb mul minna operatsioonile.Tehakse emakakaela konisatsioon ja emakaõõne abrasioon.Saan aru et emakaõõne abrasioon on emakaõõne puhastus.Mind huvitab kas ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Tiia!

Unustasite kirjutada oma vanuse ja rasedusanamneesi.

Enne emaka kaela konisatsiooni ja emaka õõne diagnostilist puhastust tuleb emakasisene süsteem Mirena väljutada. ...

Loe edasi

PAP 3 A

Tere!

Esitasin oma küsimuse eile hommikul ja vaatasin, et teistele eilsetele küsimustele on juba vastused tulnud ja seega hakkasin kahtlema, et ehk ei ole küsimus läbi tulnud. Küsin seega ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere murelik.
PAP 3 ei tähenda vähki. Selline anlüüs vajab täpsustavaid uuringuid, kordus tsütoloogia analüüsi ja vajadusel ka kolposkoopilist uuringut. On võimalik, et selline analüüsi vastus on ...

Loe edasi

Rindadest

Tere dr. Litter!

Mul on üks rind teisest suurem, silmaga nähtavalt. Kas peaksin sellesse suhtuma tõsidusega ja võtma ette arsti juurde minek? See häirib mind küllalt palju. Olen sünnitanud, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Ida!

Mida te kardate, kas vähki? Erinev suurus ei ole (üldjuhul) vähile tüüpiline kaebus. Huumoriga pidid meestearstid sama meeste paariselundite kohta ütlema. Mis Teid häirib? Milliseid ...

Loe edasi

rindade valulikkus

Tere olen 29 aastane naine.

21 aastaselt esines esimest korda rindade valulikkus, rind oli katsudes valus, pöördusin mammoloogi juurde, kes soovitas süüa A vitamiine ja teha värske kapsalehe ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere!

Kindlasti võite rahuneda: rindade aeg-ajalt esinev valulikkus ja ühtlane suurenemine ei ole tüüpilised vähile. Noortel naistel on esikohal põletikud, hormonaalsed muutused ja healoomulised ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi