PCOS-i alternatiivne ravi 02.11.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lugupeetud dr. Väli.

Olen kuulnud, et teie olete lähemalt uurinud süsivesikute vähendamise dieedi mõju PCOS-ile.
Kas see on tõsi, et sellise dieediga on võimalik sümptomeid vähendada ning rasestumise tõenäosust suurendada?

Mul on diagnoositud PCOS ning tahaksin rasestuda.
Ei tahaks hakata ennast ravima hormoontablettide ja muu taolisega vaid enne proovida kõiki võimalikke alternatiivseid võimalusi. Hetkel olen selle dieedi rangemat varianti (peaaegu välistab süsivesikud) järginud nädal aega. Kavatsen seda teha veel ühe nädala ning siis hakata veidi tarbima ka "aeglasi süsivesikuid".
Lisaks tarbin kõrvale veel mungapipart (olen kuulnud, et tasakaalustab hormoonsüsteemi), kuldkepiõli, kroomi.

Hetkel ei ole mul pillidest loobumisest alates menstruatsiooni olnud 3 kuud. Hiljutine UH näitas "pärleid" täis munasarju ning endomeetriumi vaid 2,7 mm.
Hormoonanalüüse ei taheta mulle teaha enne kui on toimunud esimene loomulik menstruatsioon.

Kas "pärlikeste" taandumine munasarjade pinnal võiks tähendada olukorra paranemist või see ei oma sisulist tähtsust?

Mul on vähem kui kuu aja pärast ees uus UH ning tahaksin selle põhjal järeldada, kas on mingit edasiminekut.
Olgu märkuseks öeldud veel, et minu enda günekoloog ei ole eriti positiivelt meelestatud selle "insuliinisüsteemi torkimise" e. dieedi suhtes ning arvab, et me ei tea, mida me sellega omakorda organismis paigast liigutame. Kas ka see võiks tõsi olla?

Teie vastust oodates,
Anneli

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere,Anneli! Kõigepealt tuleks kindlaks teha,kas Teil esineb insuliini üleproduktsioon.Kui ei siis ei hakka keegi "insuliinsüsteemi" torkima.Küll olen ma Teiega ühel nõul,et kehakaalu tuleb redutseerida.
Pärlikeste vähenemine munasarja pinnal erilist sisulist tähendust ei oma.Hea on,kui neid juurde ei tule,sest ajapikku need imenduvad ja muutuvad mahult väiksemaks.
Dieedi põhimõtted:
valgud 15%
rasvad 30% (eelistada taimseid rasvu)
süsivesikud 55%
Kehakaalu vähendamise ja selle säilitamise eesmärgid
1) vähendada kehakaalu ca 10% algsest väärtusest
2) jaotada kehakaalu vähendamine 10% ulatuses 6 kuu peale
3) BMI=27-35: vähendavad kaloritarvet 300-500 kcal võrra päevas,nädalas kehakaalu langus-1kg
4)BMI on suurem kui 35: vähendavad kaloritarbimist 500-1000kcal võrra,nädalas 1-2 kg kaalukadu
HEAD KÕHNUMIST! Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Veritsus pärast vahekorda

Tere!

Olen võtnud Yaz pille umbes 6 aastat ning probleeme pole nendega eelnevalt olnud. Kordagi pole põdenud ühtegi suguhaigust ega ka naistehaigust, kuid nüüd on tekkinud probleem, kus pärast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Iga veritsuse (ja uue partneri) puhul peavad olema välistatud sugulisel teel levivad infektsioonid ja rasedus. Saate teha rasedustesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi