villid peopesal 27.04.05 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere,

mul on järgmine probleem. Umbes 2 nädalat tagasi ilmusid peopesadele sügelevad villid, paar päeva tagasi ka jalataldadele(ja varvastele). Jalad ja käed higistavad koledal kombel ja ketendavad - karedamat riiet puudutades jäävad käed sinna külge. Perearst arvas, et tegu on allergiaga ja kirjutas allergiaravimi, mis kahjuks ei aita. Arvan, et tegu on nahahaigusega - samas, kas need võivad olla sügelised? Kardan ka, et võin nakatada oma töökaaslasi või pereliikmeid. Kui suur on see tõenäosus? Kirjutan Teile eelkõige selleks, et teada, millist ravimit võiksin osta käsimüügist, seniks kui saan arsti vastuvõtule? Arsti juurde sain aja alles mai lõpuks.

Ette tänades,
Katrin

Arst vastas:

dr Heli Raudsepp

Dermatoveneroloog

TÜ Kliinikumi Nahahaiguste kliinik, Kliinik

Sügelised Teil ei ole haiguse kirjeldust arvestades. Tõenäoliselt on tegu düshidrootilise ekseemiga (täpselt saan öelda vaid Teid nähes). Arvan, et mai lõpuni Teil küll ei maksaks oodata, pigem kasutada kas tasulise vastuvõtu võimalust või uurida mõne teise linna nahaarstide järjekorra pikkust. Seniks soovitan osta apteegist Zn pastat ja määrida villidega kaetud piirkonnad sellega ööseks sisse. Hommikul saate pasta eemaldada toiduõliga. Ülejäänud Teile vajalikud ravimid on retseptiravimid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Villid talla all

Tere!
Aeg-ajalt tekivad talla alla mõned väikesed (~1mm) vesivilli moodi villid, mis ka sügelevad. Millest võib see olla tingitud, ja mis selle vastu võiks aidata?
Tänan.

Vastas dr Heli Raudsepp

Selliseid ville võib tekkida mitme erineva nahahaiguse korral. Seetõttu soovitan vastuvõtule tulla haiguse ägedas perioodis.

Loe edasi

Väikesed villid peenisl ja tupel.

Tere.
Peale intensiivsemat seksi (pikemal perioodil - paar kolm päeva) tulevad peenise pea peale imeväiksed villid. Ei ole valulikud, kuid sügelevad vahetevahel (peenisepea punetab ka pisut), villid ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Peaksin löövet nägema, alles seejärel saaksin rääkida põhjustest.

Loe edasi

allergia

Mul on allergia erinevate toiduainete vastu,näiteks mesi,tsitruselised jne. olen hoolikalt jälginud,et ma neid aineid ei tarbiks,kuid siiski on mul pea iga nädal probleem valusate villidega.arstid on öelnud,et ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Veresegused tugevalt valulikud villid ei pruugi olla allergianäht. Seega peaksin Teid nägema, et diagnoos täpsustada. Kõige sobivam aeg arstile tulekuks on haiguse äge etapp.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi