küüned ,juuksed 03.12.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere

Ma ei tea, kas pöördun õieti oma küsimusega Teie poole, probleem on selles, et minu täiskasvanud poeg, 27.aastane, närib pidevalt küüsi, tal on näpuotsad kõik juba ära näritud. Minu meelest käis Ta kusagil arsti juures ja Talle kirjutati mingid rohud küünte määrimiseks, aga see olukorda parandanud ei ole. Mida edasi teha, kui ma talle otsa vaatan ilma midagi ütlemata saab Ta aru milles küsimus ja kohe võtab käed suu juurest ära. Samuti hakkavad Tal pealae pealt juuksed ära kaduma, arvan et on lliiga vara,aga täpselt ei tea.
Kõike head Teile.

Arst vastas:

dr Sirje Liiv

Dermatoveneroloog

Nahaarst dr. Sirje Liiv erapraksis

Arvan,et lisaks nahaarstile peaksite selles küsimuses kindalasti konsulteerima ka psühholoogiga.
Pealae piirkonda tekkinud juuste hõrenemine ei ole sugugi selles vanuses haruldane probleem. Apteegi käsimüügis on vastavad preparaadida saadaval.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

küüned

minu küüned õitsevad(rahvakeeles öeldes), mida teha.

Vastas dr Sirje Liiv

Seda ei peeta patoloogiaks, nii et ei pea midagi tegema.

Loe edasi

Juuksed

Tere
Mul on mure kõõmaga. Olen proovinud erinevaid ravišampoone (Nizoral, Welwda) kuid midagi ei ole aidanud. Millist vahendit ma peaksin kasutama, et kõõmast lahti saada. Probleeme on ka näole tekivate ...

Vastas dr Heli Raudsepp

On veel kõõmasampoon, mida saate apteegist retseptiga. Ka nn. kuivade laikude raviks näol vajate kreemi, mis on retseptiravim.

Loe edasi

Küünte murdumine ja juuste langemine.

Mul on juba paar kuud juuksed välja langenud ja päevas tuleb ära üle 300 karva,on see normaalne? Küüned on mul eluaeg olnud nõrgad ja murduvad kergesti.Tahaksin ilusaid pikki juukseid ja küüsi!

Vastas dr Sirje Liiv

Päevas võib välja langeda 80-100 juuksekarva. Juuste väljalangemise põhjust on sageli üsna keerukas välja uurida. Pöörduge palun nahaarsti poole.



Dermatoloog S.Liiv

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi