Munandis tükk 10.05.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Munandi peal on hernesuurune tükk.Käega katsudes teeb tükk valu.Soojas vannis teeb munand valu.Mis tükk võib see olla? Käies on jalgade vahel valu.Valu annab tunda soojade ilmadega.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kui olete arstil käinud ja teid (loodetavasti) enne ravi kirjutamist ka läbi vaadati, siis kindlasti öeldi ka seda, mis tükk see selline on...
Seega - selliste murede käsitlus algab läbivaatusest. Kõige tüüpilisem munandi peal oleva hernesuuruse tüki põhjus on munandimanuse tsüst, kuid see on enamasti valutu. seega peab olema ka veel miski lisamõjur või tegu hoopis muu haigusega.
Läbivaatusele järgnevad uuringud - välistama peaks sugutrakti põletikud eelkõige. Kui põletikku ei ole, tuleb vaadata vaagna valusündroomi põhjuste suunas.
Tulge vastuvõtule! esimesele visiidile oleks kasulik kaasa võtta ka hommikune esmasjoa uriin, mis aitab juba ette mõned põletikud välistada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Valu munandis

Tere,

Mul mure valudega munandis/munandites, kestnud on üle aasta aja. Aasta tagasi tundsin ühel munadil teravama tipu poole pehme tükikese ja pöördusin meestearstile, tehti ultraheli uuring ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandi piirkonnas on kaks sagedasemat valu põhjust:
1. Põletik suguteedes
2. Vaagna valusündroom
Esimese kompleksi välistamiseks tuleks teha esmasjoa uriini analüüs + sperma analüüs ...

Loe edasi

Günekomastia

Tere.
Umbes aasta tagasi tekkis vasaku rinnanibu alla tükk, ja siis mõni kuu hiljem ka parema rinnanibu alla. Arvan, et günekomastia.
Ülekaaluline pole, kaal 75, pikkus 177.
Kas selle ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esimene asi, tuleb üles leida põhjused. Selleks oleks mõistlik teha esimeses etapis läbivaatus ja hormoonuuringud. Arvestades vanust on tüüpilisemad põhjused siiski kaalu muutus või jõusaaliproduktide ...

Loe edasi

Valu vasakus munandikotis

Umbes kuu aega tagasi läks vasak munandikott valusaks, tekkis selline suruv valu. Valu on praeguseks taandunud kuid aeg-ajalt on ikka selline ebamugavustunne ja õrn valu sees. Munand ise valus ei ole vaid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandivalu kaks tüüpilisemat põhjust on eesnäärmepõletik (tõstab rõhku seemnejuhade süsteemis) ja kubemesse ulatuva närvijuure ärritus. Kui kordub või jääb häirima, siis soovitan uuringutele tulla.

Loe edasi

Vasakus munandis imelik tükk

Tere
Juba ammusest on olnud vasakus munandis mingisugune tükk(palli kujuline) see asi liigub ringi seal sees ja kui katsuda,siis pole see ka ühendatud millegiga, pole valus ega midagi, oskaksite ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõik selged muutused munandikotis ja ka munanditevahelised erinevused tuleks siiski arstile ette näidata. Enamasti on sellise leiu puhul tegemist ohutu kaasasündinud eripäraga, mis ravi ei vaja. Soovitan ...

Loe edasi

Vasakus munandis tükk

Küsimus:
vasakus munandis on väike tükk, valu ega midagi ta ei tekkita. Kas see on midagi ohtlikku ja kas ma peaks kellegi juurde pöörduma ( kui pean, siis kelle juurde ) ja uurima mis see täpsemalt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõik tekkinud muutused munandikotis tuleks võimalikult kiiresti arstile ette näidata. Võite pöörduda oma perearsti, meestearsti või uroloogi poole. Enam kui 90% sedalaadi muutustest on healoomulised ja ...

Loe edasi

Tükk munandis

Tere.

Mul on viimase nädala jooksul tekkinud vahetult parema munandikoti alla umbes 0,5 cm läbimõõduga tükk. Otseselt see valu ei tekita, aga muret küll. Registreerisin ennast androloogi juurde ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui tükk on munandikoti peal, siis pole tegu ohtliku haigusega. Kui munandi sees, siis peaks kindlasti kiiremini vastuvõtule minema/tulema.
Väliste probleemide korral oleks kasulik juurde lisada ...

Loe edasi

valus munand

poolteist kuud tagasi jäi vasak munand valusaks, täpsemalt selle ühte otsa tekkis pehmemat kudet, aga valu tundus munandis. Võtsin kümme päeva korralikult ibuprofeni ja kõik nagu kadus nelja nädalaga. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Muretsemiseks on tõesti põhjust. Tegemist oli mõõduka aktiivsusega munandimanuse põletikuga. Raviga tõmbus tagasi, kuid põhjus pole likvideeritud ja uued ägenemised väga tõenäolised. Põhjuseks võivad olla ...

Loe edasi

veresoonelaiend munandis

Tere! Käisin paar nädalat tagasi kirurgi juures, kuna naine avastas paremast munandist alla 1 cm tüki. Tehti ka ultraheli, tuli välja et samas munandis on veel üks väiksem tükk. Arst ütles, et tegemist ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kardan, et olete midagi segamini ajanud.
Veenilaiend, eriti selline, mida ise leida suudaksite esineb paremal pool väga harva. Teiseks pole tükk munandikoti sees just tüüpiline veenilaiendi tunnus. ...

Loe edasi

tükk munandis

Tervist, probleem selline et avastasin ühes munandis ümmarguse ca. 2,5-3cm läbimõõduga tüki, mis on katsudes valus. Asetseb täiesti eraldi ja saab liigutada, millega võiks tegu olla ja kas peaks kuhugi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui tükk on liigutatav, siis suure tõenäosusega on tegemist munadimanuse tsüstiga, mis enamasti meditsiinilist vahelesegamist ei vaja. Kasvaja võimaluse välistamiseks soovitan siiski kõik sellised muutused ...

Loe edasi

tükk munandis

probleem on selline,et noormees kurdab valu paremas munandis ja ka tükk on.kuhu peaks sellise probleemiga pöörduma ja kus tartus selliseid uuringuid tehakse.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vastava probleemiga tegelevad meestearstid. Vastuvõtule võib tulla Maarjamõisa polikliinikusse või Tähe Erakliinikusse.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: