Relifex ja veider seedimine 12.10.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Käisin oma murega TÜ kliinikumis Tallinna meestekliinikus. Ebamugavus alakõhus, aegajalt valus, pigem vasemal pool, hellad munandid, ropp ropp väsimus ning ebatavaline kusemine (valus, vahelduva tilkumise efektiga, tihti vetsus, tilkumine etc.).

Kuna kaebused hakkasid hiljuti ning pigem ägenesid sain endale proovid (kuse ja seemne), mis ootavad mind ees alles järgmine nädal (pikk aeg kuna proovitegija olla haige vms, pole viga ikka juhtub).

Seniks määras arst mulle Relifex-i 20 päeva hommikul pärast hommikusööki võtta. Pärast seda teeb kõht ikka imelikke asju. Rooja siuke pruun, pigem vedelam, mitte korralik kang. Täna hommikul tegelikult juba oli kang, aga eeldan, et see oli kiudainerikkast toidust.

Seedimisel ebamugavused, algul oli kõht täitsa kinni, nüüd pärast 6 päeva hiljem juba asi jookseb aga puhitsuste, pidem vedelema roojaga, aeg ajal mao piirkonnas ebameeldiv, aga siis laabuv.

Küsimus ongi, et kas see on okei? Tegelikult ravim vist toimib, mul ei ole enam valus, kusemine okei ja saan pikalt istuda ja suudan ka seedimise ebameeldivused ära kannatada. . Alkoholi ei tarbi, sest kardan, et analüüsid näitavad eesnäärmepõletikku või muud sorti sugutrakti põletikku. Kohvi ka ei tarbi.

Lisaks pärin, et kas on midagi, mis relifex-i seedemurele just abiks oleks?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Relefeksi kõige tüüpilisemaks kõrvaltoimeks on mao ärritus. Selle vältimiseks saate apteegist küsida magu kaitsvaid preparaate (näiteks omep). Lisaks saate kasutada (juba ka positiivse kogemuse andnud) probiootikume - piimhappe baktereid.
Oluline on järgmisel kohtumisel raviarstile oma mured ära rääkida. Kui tegemist on eesnäärmepõletikuga, siis kipuvad ravikuurid üsna pikad olema.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Relifex

Tere!

Sai teie juures uuringud tehtud ja leiti väike seedetrakti põletik mille jaoks kirjutasite välja Relifexi. Lugedes ravimi infolehte oli ära märgitud eriline ettevaatlikus kõrgenenud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearstid seedetraktiga ei tegele. Ikka põletik sugutraktis. Kirjutatud ravimil on reaalsed kõrvaltoimed mao suunas ja seda ei tohiks kasutada inimesed, kel kalduvus maohaavandile. Muud riskid on teoreetilisemat ...

Loe edasi

Tabletid ja muud ained koos

Tere, mina nimelt tarvitan hetkel tablette Relifex ja Xatral (erialaarsti poolt välja kirjutatud), kuidas on nende tablettidega alkoholi pruukimine ja kas neid tablette süües võib oma kehale kanda ka klotrimasooli, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esiteks küsimus- mis haigust ravitakse? Näen laiaulatuslikku põletikku sugutraktis - seen, HPV... Kas suguhaigused on korrektselt uuritud? Ravimite kõrval ma alkoholi tarvitada ei soovitaks. Klotrimazool ...

Loe edasi

Eesnäärme põletiku ravi kõrvalmõjud

Tere. Sain teilt eesnäärme põletiku raviks rohud Relifex ja Alfuzosin-teva. Kolmandal või neljandal päeval tekkis aga mure. Nimelt peale esimest jooksutrenni (rohtude ajal esimene kord) tekkis südames ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ravikuuri pikkused on õiged.
Teoreetiliselt võib tegu olla alfuzosiini kõrvaltoimega - nimelt võib see ravim mõnel inimesel paari pügala võrra langetada vererõhku. Kui tei on see loomuomaselt madal, ...

Loe edasi

Eesnäärmepõletik või muu haigus

Tere.

Probleemid algasid tükk aega tagasi. Mida aeg edasi, seda suurmemaks probleemid läksid. Alguses olid lihtsalt urineerimishäired ning põie mitte tühjaks saamine. Kuid siis lisandusid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suguhaiguse on ju testitud, mis te neist ikka uurite. Ilmselt tasuks veel kord ära teha nii sperma kui ka eesnäärme sekreedi uuring.
Suure tõenäosusega on siin kõrval tegemist veel miski probleemiga, ...

Loe edasi

Ureaplasma ravi mehel???

Tere!
Mehel avastati eesnäärme põletik, raviks määrati Nolicin 400 mg (2 nädalat) 1tbl 2x päevas ja relifex 500 mg (4 nädalat) 1 tbl 2x päevas. Mehel on praegu ravi pooleli ja minul leiti ureaplasma ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ureplasma ravi vajab senimääratule veel lisaravi. Mina paneksin ravi lõppu juurde Doksotsükliini 10 päeva jooksul - ravi sab kirjutada ka perearst või günekoloog. Muidugi oleks hea ka oma arsti (vist K.A.?) ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: