Libiido langus 10.09.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,

Paroxetine'i ja Levomepromazine'i tarvitamist alustades(tarvitasin pool aastat) kadus ära peenise tundlikkus. Erektsioon tekkis raskemini ja oli võimatu seemnepurskeni jõuda. Nüüdseks on kuur läbi ja pole mainitud ravimeid võtnud juba üle kahe kuu, aga peenise tundlikkus pole endiselt taastunud. Üldiselt on huvi seksi vastu langenud, erektsioon ei teki nii lihtsalt kui enne. Kui enne tekkis see paljast mõttest ja eriti hommikuti, siis nüüd ilma stimulatsioonita mitte. Ejakulatsioon on võimalik, aga pole nauditav ja peenis on tundetu.
Psühhiaater ütles, et peale ravimite tarvitamise lõppu kõik taastub.
Ehk oskate kuidagi aidata...

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Mõlema ravimi puhul on tegemist üsna tugevate aju tegevust mõjutavate ainetega. Mõju seemnepurskele on tüüpiline kõrvaltoime.
Kuna probleem pole paari kuuga taandunud, siis soovitaksin meestearsti vastuvõtule tulla. Ilmselt oleks vaja teha ka hormoonuuringud. Enamasti on probleemid kenasti korrigeeritavad. Kui haigusnähud on (osaliselt) tingitud ka haigusest, mida nende ravimitega raviti, siis päris endist seisu taastada võib olla keeruline.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Testosterooni tase

Peale Paroxetine'i kasutamist tekkis libiido langus ja oluline peenise tundlikkuse vähenemine. Nüüdseks on kasutamisest möödas 9 kuud, aga midagi pole taastunud. Sügisel käisin Medita kliinikus alalüüse ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Üksi testosterooni taseme mõõtmine pole informatiivne. 10,9 nmol/l on nö hallis tsoonis ja ainult selle alusel miskit hinnangut anda pole võimalik. Selleks et hinnata, kas antud tase on organismile optimaalne ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: