35-aastaselt Viagra kasutamine 14.08.17 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!
Olen täiesti terve 35-aastane mees. Olen püsisuhtes juba 10 aastat. Tekkis soov proovida Viagrat. Probleem pole otseselt erektsiooni saamine. Pigem võiks öelda, et minu sooritusvõime jääb ajaliselt kaasa soovidele alla. Üldiselt meil probleemi pole - alati saab eelmänguga reguleerida jne.
Nüüd aga tekkis mõte, et võiks proovida Viagrat. Kui vaadata siin-seal (internetis) ringi, siis keegi seda mõtet otseselt maha ei tee. Küll peamiselt on see mõeldud vanematele meestele. Sain isegi arstilt retsepti selle jaoks. Küll aga laitis arst selle mõtte täielikult maha (ma isegi imestan, et ta sellegipoolest retsepti kirjutas). Kuna arst ei olnud otseselt meestearst, siis tahtsin igaks juhuks üle küsida, et kui riskantne Viagra on.

Minu küsimus: kas 35-aastasel mehel tasub proovida Viagrat? Kas on mingeid asju, millega peaks arvestama? Ma arvan, et esialgu prooviks väiksemat kogust - näiteks 0.5 tabletti. Või on kõrvalnähud piisavalt riskantsed, et kui väga vaja pole, siis pigem mitte proovida?

Mida ma soovin saada Viagrast: võimalus kiiremini uuesti erektsioon saada (peale orgasmi). Samuti olen lugenud (ei tea, kui ametlik see on), et tegelikult Viagra kasutamine mõjutab natuke ka psühholoogiliselt sooritusvõimet (ehk siis on võimalik, et pean kauem vastu). Ehk siis üldiselt tahaks naisele pakkuda rohkemat.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Erektsioonihäirel ja varasel seemnepurskel on siiski erinevad ravimid. Sildenafiil (viagra toimeaine) aitab erektsioonihäire puhul. Kas see uue erektsiooni saavutamise võimet tõstab - kahtlen, aga mõnel siiski. Nii varasel seemnepurskel kui ka erektsioonihäirel on oma põhjused. Kindlasti tuleks enne ravi välistada hormonaalsed põhjused. Kui aga siiski meestearsti pelgate, siis proovige. Peale kõrvaltoimete, selle ravimiga palju kurja te endale teha ei saa.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

TABLETID

Kas sekspoodides müüdavad POTENCY tabletid on soovitav kasutada, kui esinevad aeg-ajalt erektsiooni häired? Kas need on tunduvalt nõrgemad kui VIAGRA? Kas soovitate neid tarvitada. Tänan.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Olen neist tablettidest tõesti kuulnud. Viagra ja ka uuemate ravimite najal tahavad oma osa võtta ka loodustoodete müüjad. Kindlasti ei ole sellised tabletid Viagraga võrreldava toimega.
Erektsioonihäire ...

Loe edasi

Viagra

Kas perearstil on õigus Viagra retsepti välja kirjutada või suunab ta selleks eraldi arsti juurde?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Õigus on olemas. Ka ise soovitan esmase raviga alustada perearsti juures. Kui perearstilt ikka abi ei saa, siis tasub sammud meestearsti poole seada.
Erektsiooniprobleeme tuleks vaadelda, kui signaali ...

Loe edasi

Potentsihäire

Tere
Olen 46 aastane ja ülekaaluline. Kaks aastat tagasi oli mul infarkt, opereeriti südant. Peale infarkti on tekkinud mõnikord potentsihäired. Kas võin tarvitada potentsi tugevdavaid ravimeid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjeldatud ravimid ja ka läbipõetud infarkt ei ole potentsiravimitele otseseks vastunäidustuseks. Kui sobivad, sii laske käia. Muidugi soovitan neid ikka arstitähega osta, sest mustal turul on kvaliteet ...

Loe edasi

viagra

Tere! Olen 47 aastane mees. Kasutan juba aasta viagrat ja väga tihti. Kas selle preparaadi kasutamine võib kahjustada minu tervist ja kuidas. Mis on esimesed tervisehäired. Kui kaua ma selle abil üldse ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Viagra, ega ka sarnaste ravimite kasutamine ei põhjusta sõltuvust ja vähemalt praeguste teadmiste järgi ei kahjusta kuidagimoodi ka tervist.
Arvestades teie noort iga soovitan siiski läbi teha korrektsed ...

Loe edasi

Viagra!?

Milles seisneb viagra ravitoime. Kas ta mõjub ainult vahetult peale võtmist ja on tarvis kasutada seda kui abivahendina aastaid või on sellel ka pikaajalisem mõju ning peale mõneajalist ravikuuri ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Viagra parandab erekstiooni ajal vere pealevoolu ja püsimist peenises.

Toimib tavaliselt hiljemalt 60 minutit peale sissevõtmist.

Osadele meestele toimib Viagra ravimina, paljudele ...

Loe edasi

Ikka Viagra

Kasutan ravimeid CO-Renitec 10/25 2 tbl.päevas ja

Sotalol 80 1 tbl päevas

esimene on vererõhu alandaja ja teine vist südame rütmiregulaator.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kumki ravim ei välista otseselt Viagra tarvitamist. Kui teie (südame) üldseisund on hea, siis ei tohiks mingeid ohte olla.

NB! Lõpliku hinnagu peab andma arst, kes ravimi välja kirjutab.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: