Eesnäärme probleem? 15.03.13 / Meestearst

Külastaja küsib:

Kui mul on vahel vahelihase terav valu?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Terav valuhoog on suurema tõenäosusega seotud närvijuure ärritusega. Kui probleem häirib, siis tasub vastuvõtule tulla. Nii eesnäärmemuredele, kui ka valule on enamasti võimalik lahendus leida.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Eesnäärme lubjastumine

Tere
Külastasin aprillis uroloogi kes tegi eesnäärme ultraheli ja väitis seejärel, et eesnääre on lubjastunud ning seetõttu ei jõua ravimite mõju eesnäärmeni. Probleemiks olevat ka eesnäärme suurenemine. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Keeruline lugu. Eesnäärme lubjastumine on vanade põletike tagajärg. Eesnäärme põletiku diagnoosi saab selles vanuses meestel turvaliselt püstitada ainult eesnäärme sekreedi uuringu alusel. Kui on põletik, ...

Loe edasi

Prostatop, aeg ajalt kerge eesnäärme põletik

Tere!

Olen iga aastaselt olnud hädas kergete eesnäärme põletikega. Igakordselt olen käinud arsti juures (Sven Tennisberg) ja kuna aja saamine võtab aega siis nii mõnelgi korral on valulikkus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamik selliseid avalikult reklaamitud toodetest kuuluvad rubriiki: " lollidelt tulebki raha ära võtta".
Eesnäärmepõletiku ravi ongi kompleksne. Sinna kuuluvad:
1. konkreetse põletiku väljaravimine
Loe edasi

eesnäärme kasvaja

Kas eesnäärme healoomulist kasvajat on võimalik ennetada muutes elukorraldust.? näit. toitumine, võimlemisharjutused, keskond.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärme healoomuline suurenemine tekib vanuses 50+ umbes 60-70% meestest. Suuresti mõjutab seda meie geneetiline baas ja nooruses tehtud/tegematajäänud teod. Me ei peaks ennetama või ravima mitte eesnäärme ...

Loe edasi

ProlettoPlus

Sain oma postkasti kirja, milles pakutakse toidulisandit ProLetto-plus eesnäärme taltluse tõhustamiseks Ja seda tasuta, tuleb siiski maksta postikulu 2.49 eurot..
Ise ma praegu mingeid probleeme ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selliste pakkumiste tegijatel on kaks põhimõtet:
1. Tasuta lõunaid ei ole
2. Lollidelt tulebki raha ära võtta
Nüüd mõtelge ise edasi...

Arvestades vanust ja kaebuste puudumist ...

Loe edasi

Eesnäärme sekreedi analüüs lisaküsimud

Tere!

Küsisin 28.02.2013 Teilt selle analüüsi kohta panen puuduvad andmed.
Nickeli test. Abst.4 päeva. DRE: Eesnäär liigutatav. Esineb tugev lihaspinge. Sagarad tugevalt esilepõlvuvad, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärme suurenemine algab tüüpiliselt neljandas elukümnendis. Siiski on mul olnud mitmeid patsiente, kel eesnääre oluliselt suurenenud juba 25-28 aastaselt. Seda probleemi ei lahenda te kindlasti meili ...

Loe edasi

Prostatiit

Tere! Mul pole urineerimisega probleeme olnudki, samas on eesnääre olnud korduvalt kompamisel valulik, saanud prostatiidi ravi, viimasel kuul aegajalt valulik tunne lahkliha piirkonnas, PSA olnud normis, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Prostatiidi diagnoosi aluseks on tüüpilised kaebused ja/või põletikureaktsioon eesnäärmespetsiifilises materjalis - eesnäärme sekreedis või spermas.
Ülakõhuvalud ei viita eesnäärmepõletikule. Küll ...

Loe edasi

eesnääre

tere
mul on probleeme erektsiooniga juba mitu aastat.
tekib kahtlus et see on eesnäärmest äkki tingitud..
ja vahest lööb pärakusse väga tugev (terav) valu et kas see on eesnäärmega

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Terav valu pole just tüüpiline eesnäärme haiguse tunnus. Samas esineb seda nähtu keskmisest sagedamini eesnäärme põletiku läbipõdenud meestel. Probleemid on ju selgelt olemas - miks te siis arsti juurde ...

Loe edasi

impotentsus

kas spondüloos võib tekitada vahel tihetamat urineerimist ja mõjuda impotentsusele

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti mitte. Suure tõenäosusega tuleb teie probleemi lähtekohta otsida ikkagi eesnäärmest. Kusemishäired meestel on otse seotud eesnäärme põletiku või suurenemisega. Impotentsus võib olla tingitud väga ...

Loe edasi

Kas mingi põletik?

Tere. Mul on selline probleem et peale urineerimise lõpetamist eraldub pärast veel mingi osa uriini, sellega koos langes ka erektsioon...
millega võiks tegu olla?
ja kas oskate midagi soovitada?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Väga segane küsimus. Usun, et sain õigesti aru, et probleemiks järeltilkumine ja erektsioonihäire. Vanuse peaks ka alati lisama. Enamikel juhtudel on probleemi põhjuseks mingi eesnäärmehaigus - noorematel ...

Loe edasi

eesnääre

Tere,



Olen 21-aastane ning leian oma tervise praegu korras olevat ning tahan, et see ka tulevikus nii oleks. Millest on aru saada, et on probleeme eesnäärmega, milles need probleemid ...

Vastas dr Aivar Tilk

KUI EI OLE TERVISEGA PROBLEEME, ON SUUREPäRANE. EESNääRE ON PõIE KAELA üMBRITSEV VäIKE LISASUGUNääRE, MILLE üLESANDEKS ON TOOTA EESNääRME MAHLA, MIS ON OMAKORDA "KüTUSEKS" spermatosoididele. Nooremate ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: