Rasedaks jäämise soov ja Xatral 04.12.10 / Meestearst

Külastaja küsib:

Naine(39), mees(39).
Mehele määrati ravi Alfuzozin 10x1 N60 +antioksüdandid. Diagnoositi OAT spermia ja DRE: sagarad kergelt turselised ja valulikud.
Ravikuur lõpeb Xatraliga 18 päeva pärast, aga minul algab ovulatsioon umbes 14 päeva pärast. Küsimus siis selline, et kas võiks juba seekord proovida rasestuda või kui ma isegi jääksin mehe ravikuuri ajal rasedaks -kas oleks see siis ohtlik? Ma mõtlen siin seda, et kas see ravim (Xatral)mõjutab ka kuidagi sperma kvaliteeti (loote väärarengud jne). Arst soovitas ravikuuri ajal kasutada kondoomi.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ilmselt ravitakse teie mehel eesnäärmepõletikku ja just seetõttu soovitatakse preservatiivi kasutada. Xatral rasestumist ei mõjuta ja lapsele ohtu samuti, kuid soovitud ravitulemuse saamiseks tasuks siiski arsti soovitusi järgida.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Xatral ja Seroxat

Tere. Arst kirjutas ravimi nimega Xatral ja kas seda tohib võtta koos teise ravimiga Seroxat. Lugupidamisega

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Teoreetiliselt on võimalik mõlema ravimi kõrvaltoimete võimendumine. Väga selgeid probleem pole siiski kirjeldatud. Sellised küsimused on kasulik esitada oma raviarstile. Kui probeeme pole, siis võite ...

Loe edasi

Varahommikune WC soov

Tere

Olen 22. aastane ja selline mure, et nädalas keskmiselt paaril-kolmel korral ajab urineerimisvajadus öösel üles ja see toimub kindlatel kellaaegadel (kell 05.00-07.00). Samas olen ka ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Unehäired, liigne vedelikutarvitamine paari tunni jooksul enne magaminekut, võimalik põletik - kui lugeda ette võimalikud põhjused. Selle ravimi määramine on meil tüüpiline juhtudel, kui kaebused pikemalt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: