eesnäärme healoomuline suurenemine 12.05.07 / Meestearst

Külastaja küsib:

Kas eesnäärme healoomuline suurenemine välistab või vähendab intiimelu vajaduse? Abikaasa käib ravil dr Ausmehe juures alates detsembrist, sügisest saadik pole me olnud vahekorras. Kui ma eelmisel korral kirjutasin, palusin suhtuda inimesse kui tervikusse. Vastasite jaatavalt, kuid arstile minnes ei küsitud abikaasalt võimaliku võimaliku stressi kohta(madala enesehinnangugaja depressioonis inimest tuleks psüholoogiliselt nõustada, ükski mees ise psühholoogi juurde ei torma), sest haigused hakkavad peale minu arvates peast.
Veel üks küsimus: abikaasa ütles, et arsti sõnade kohaselt on tegemist pikaajalise väljaravimata põletikuga (tal on suured valud seljas), kuid ravimid kirjutati eesnäärme healoomulise suurenemise vähendamiseks ja perifeerse vereringe ergutamiseks. Aga põletiku ravi? Arsti võiks huvi tunda, kuidas mees oma pereeluga hakkama saab, sest mehed ei kurda aga naised kannatavad.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Niiviisi mitmekordse vahenduse läbi probleeme lahendada ei saa. Pimesi süüdistamise asemel võisite hoopis koos mehega arsti vastuvõtule minna. Siis saate otsese vastuse kõigile oma küsimustele.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Probleemid eesnäärmega

60-aastane mees, PSA probleemid on tal olnud juba 6 aastat. PSA näidud lähevad ajuti ka üle 10, nagu allpool valikulisest analüüside väljavõttest näha. Põhimõtteliselt käibki üks lakkamatu analüüside andmine, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

PSA tase on seotud eesnäärme rakkude lagunemisega.
Seda lagunemist võivad põhjustada kõik sagedasemad eesnäärmehaigused.
Esimesena eesnäärmepõletik - tugevam põletik võib, eriti koos healoomulise ...

Loe edasi

Eesnäärme põletik

Kas järsk kreatiini (kreatiin monohüdraat) koguse suurenemine (4000 mg päevas) ja jõutreening võib põhjustada eesnäärme põletiku (kerge valu munandites)?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suurema tõenäosusega mõjutab seda suurenenud jõutreeningu maht. Põhiküsimus - mikspeaks üks 55 aastane mees oma keha selliste (küsitava väärtusega) lisaainete kogustega koormama? kuiprobleem püsib tasub ...

Loe edasi

PSA ja testosteroon

Minu 42-aastane abikaasa käis PSA ja testosterooni testi tegemas. Mõte tuli üsna juhuslikult. PSA oli 1,92 ja testosteroon 11. Sel korral ühtegi tavalist algtaseme vereanalüüsi ei teinud, aga kui teinud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

PSA vanuselisest keskmisest selgelt kõrgem väärtus viitab eesnäärmehaigusele. Arvestades vanust on tüüpilisemad variandid eesnäärmepõletik või tavalisest varasem eesnäärme healoomuline suurenemine. Vähitõenäosus ...

Loe edasi

Uriinipeetus - eesnäärme healoomuline suurenemine?

Paari aasta eest tekkis urineerimisel anomaalia - istudes vahel ei õnnestunud urineerida, pidi selleks püsti tõusma mis nt nr. 2 sooritades vähe tobe tundus. Sealt edasi vahel ka probleemid avalikus kohas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt psüühika ja eesnäärmemurede koosmõju. Kuna ei tea ravimeid, mida tarvitate, siis rohkem öelda ei oska. Üsna selgelt juhtiv eesnäärmemure. Kui kusi ikka täiesti kinni jääb, tasuks kiiresti erakorralise ...

Loe edasi

urineerimise,eesnäärme probleemid??

tavalisel vere analüüsil avastati PSA3,57 mikrrohematuuria RR 130/90 mmHg,fr.60x8(verd uriinis)see oli 22.10.2014 ,seejärel 18.11 2014 mõõdeti PSA 4,57 ,pääsesin uroloog Peeter Dmitrevi vastuvõtule seal ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

PSA tõusu põhjustavad kõik eesnäärmehaigused - nii eesnäärmepõletik e. prostatiit, eesnäärme healoomuline suurenemine e adenoom ja ka eesnäärmevähk. PSA väärtuse kõikumist põhjustab eelkõige eesnäärmepõletik. ...

Loe edasi

Eesnäärme proov

Tere!

Ma esitan küsimuse hoopis oma isa pärast muretsedes ja sellepärast ei tea ma täpseid nimetusi ja proovi vastuseid ka mitte.

Isa (60a) käis perearsti juures kontrollis eesnäärmega. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt on isal tehtud PSA test, mis osutus optimaalsest kõrgemaks. Psa taset mõjutavad kolm haigust eesnäärmepõletik, eesnäärme healoomuline suurenemine ja eesnäärmevähk. Uuringutega saab asi kiiresti ...

Loe edasi

prostaat

Olen 69 aastat vana.10 aastat tagasi avastati minul prostaat.Olen regulaarselt kainud arsti vastuvotul ja kasutanud prostamol unot.Eelmisel nadalal kaisin jarjekordsetel uuringutel,mille tulemuste pohjal ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnääre ehk prostata on olemas kõigil meestel. Hüperplaasia on eesnäärme keskosa healoomuline suurenemine.
Ravi otsustes ei ole oluline mitte eesnäärme suurus vaid haiguse poolt põhjustatud probleemide ...

Loe edasi

eesnääre

Tere! Mul on eesnäärmes sonograafipildis kaltsifikaadid. Kunagi pidin 4-5 korda öösel väljas käima, pärast sügavkülma ravi haigusnähud kadusid, täielikult umbes 3-ks aastaks. Nüüd käisin jälle sügavkülmas,aga ...

Vastas dr Aivar Tilk

Palju sõltub kui vana te olete. Kui üle 50 aasta siis võib ka teie kaebuste põhjuseks olla healoomuline eesnäärme suurenemine. Kui te olete noorem inimene võivad põhjuseks olla eesnäärme põletik, infektsioon ...

Loe edasi

probleem urineerimisel

Tere,



Vaevab järgnev probleem.

Urineerimise lõppedes tundub kõik ok olevat, rohkem uriini ei tule, kuid mõni minut peale urineerimist "tilgub" siiski veel väike kogus ...

Vastas dr Aivar Tilk

Vaja on teada kas patsient on mees või naine ja kui vana. Vanematel meestel on see küllalt sage ja põhjuseks on enamasti eesnäärme healoomuline suurenemine. Siis kaasneb ka tavaliselt nõrk uriinijuga.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: