Kas nakkus? 06.04.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,
Viibisin haiglas seljaoperatsioonil 1 nädal. Hügieeni eest ei olnud võimalik normaalselt hoolitseda, kuna tuelettides puudus seep ja palatis oli ka vaid mingi piirituse baasil desinfektsioonivahend. Kahjuks polnud omal seepi ka kaasas. Ükskord tualetis istudes (istuda oli selja tõttu äärmiselt halb) tundsin, et peenis puutus vastu wc-poti sisemist äärt, see on ju äärmiselt ebahügieeniline koht. 3-4 päeva peale seda, olles juba kodus, avastasin peenisel sugutipeal kahel pool eesnahakida 2 tumepunast valulikku laigukest. Kusiti suue oli ka nagu punasem. Kuigi netis kirjutatakse, et tualettidest nakkust pole võimalik saada, käib see arvamus rohkem nagu prill-laua kohta. Minul oli tuntav kontakt prill-laua all asuva poti servaga, ja kuna suguühenduse teel leviva haiguse saan täielikult välistada (lihtsalt pole kumbki abikaasaga muud vahekorda omanud), siis ei jäägi muud üle, kui kahtlustada nakkust tualetipotist. (Tegelikult kirjutasite ka ise ühes vastuses nn sauna-nakkustest).

Samas need punased laigukesed (kuigi vaid 2 ja üsna väikesed) vastasid iseloomult vägagi seeninfektsiooni piltidele, mis netis leidub. Kipituse leevendamiseks kasutasin kodus olevat Klotrimazol salvi. Päev peale avastamist on tekkinud punaste laigukeste sisse kollakas-valkjad alad, mis on nagu väikesed süvendid, kust nagu erituks mingit lima (ehk siis on niisked - tualettpaberiga tupsutades jääb jälg). Kolmas valulik ala või isegi haavand on tekkinud eesnahakidale. Urineerimise algus on ka pisut kipitav, edasi pole valus. Kusiti suudmest mingit voolust ei esine. Eesnahal muudatusi pole (peale kidal asuva)

Kuna 5 päevaga pole nähud taandunud, tekib mure, et äkki polegi seennakkus. Kas muidu aastatepikkune krooniline ravimata seen jalal ja käel võib avaldada mõju ka seeninfektsiooni tekkeks sugutipeal, kui lisanduvad ebapiisav hügieen, soojus-niiskus ja antibiootikumikuur? Samas, lugedes Teie vastuseid, leian minevikust mitmeid prostatiidile viitavaid märke (torked lahkliha piirkonnas ja valud alakõhus, valulik urineerimine), mis vahest tekivad, siis pikemaks ajaks kaovad - kas võib tegemist olla avastamata kroonilise põletiku välja löömisega?

Kui siiski täna-homme nähud sugutil vähenevad või kaovad, kas peaks tulema vastuvõtule (vanust 37, pole varem uuringuid tehtud)? Samas tasuta vastuvõtule Teie juurde Tarus pääseb alles maikuus, tasuline aga hetkel raskevõitu.

Ettetänades soovituste eest!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kui probleem pole tänaseks taandunud, siis peaks kindlasti tegema korralikud uuringud eesnaha põletiku tekitajate suhtes (aeroobne külv). Arvestades ka prostatiidile viitavaid kaebusi, siis peaks hiljem ka selle poole järgi uurima. Minu noorematel kolleegidel on kindlasti lühemad järjekorrad ja selle haigusega küll kuu aega oodata ei tohiks. Enne visiiti soovitan tutvuda portaali sektsiooniga Tasub teada / Uuringud meestele.
Edu soovides
Margus punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Munandis tükk

Munandi peal on hernesuurune tükk.Käega katsudes teeb tükk valu.Soojas vannis teeb munand valu.Mis tükk võib see olla? Käies on jalgade vahel valu.Valu annab tunda soojade ilmadega.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui olete arstil käinud ja teid (loodetavasti) enne ravi kirjutamist ka läbi vaadati, siis kindlasti öeldi ka seda, mis tükk see selline on...
Seega - selliste murede käsitlus algab läbivaatusest. ...

Loe edasi

Peenise pea

Tervist, olen 24a meesterahvas ja kirjutan teile Austraaliast. Nimelt selline mure, et kuskil 2 kuud tagasi pärast kaitsmata vahekorda märkasin peenise pea otsal pisikese punaseid täppe mis olid korrapäraselt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Üldjuhul soovitangi spetsialistide juures oma probleeme lahendada. Üldarst kahjuks kõiki (meeste) muresid lahendada ei suuda. Vaadates kirjutatud ravimeid, siis on teile kirjutatud üks hormoonkreem, mis ...

Loe edasi

“Punnid” peenis

Tere!

Mure on järgmine. Nimelt on peenisele tekkinud punnid, mis meenutavad soolatüükaid. Kõigepealt oli 1tk eesnaha peal (peenise “lõpus”), hiljem tekkis kõrvale teine. Hiljuti on aga tekkinud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks on foto fookus teie kõhul, mitte peenisel.
Kirjelduse ja fotol nähtava kuju alusel kahtlustan, et tegu võib olla HPV viirusest tingitud kondüloomidega.
Seos raseerimisega on võimalik, ...

Loe edasi

Põletik

Mure on selline et kuna viibin kaua juba kaugel välismaal siis ei saa arsti poole pöörduda.
Sperma ärritab veidi eesnahka ja niipalju kui lugenud olen on tegu põletikuga,kuidas käsimüügi ravimite ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Olles maailmas palju ringi liikunud, võin öelda, et arstiabi on igal pool kättesaadav.
Infot olete ka vaid näpuotsaga andnud.
Sperma on üliharva eesnaha ärrituse põhjustaja.
Põhitegijateks ...

Loe edasi

Kubemepiirkonna pigment

Kuidas pildil olevast nahavärvi erinevusest lahti saada? See ei ole nagu punetus, pigem pruunima poolne pigmendierinevus, nagu oleks päikest saanud. Ei sügele ega valuta.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks pole pilti lisatud. Reaalsus on see, et parima vastuse saate siiski arsti kabinetis. Pilt ei asenda kunagi läbivaatust. Arvestades vanust, peaks teil olema meesterastile noorte nõustamise süsteemi ...

Loe edasi

Soov vältida naise viljastamist.

Jätkata normaalset voodielu ilma kondoomita , kartuseta naist viljastada ja poleks muid kõrvalmõjusid tervisele.

Mis oleks kõige mugavam protseduur ,et muu toimiks tavapäraselt edasi. Kus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Täna on preservatiivi kõrval ainsaks meeste meetodiks vasektoomia mille käigus lõigatakse läbi ja suletakse munandist väljuvad seemneteed. Internetist leiab selle meetodi kohta palju informatsiooni.
Loe edasi

Sperma analüüs

Sai tehtud spermaanalüüs koos Mar testiga. Milline on üldhinnang sperma kvaliteedile. Saan aru ,et konsentratsioon on alla normi. Mida peaks selle parandamiseks tegema? Kas mul on normaalsel teel võimalik ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks pole lisatud mingit infot sperma analüüsi tulemuste kohta. Spermide arv on laste saamise prognoosi osas kõige olulisem parameeter. Samas ühe (probleemse või piiripealse) analüüsi alusel mingeid ...

Loe edasi

Erektsioonihäire ja peenise suurendamine

Tere

Kirjutan seoses erektsiooniprobleemiga ja veidra tundega peenises.

Nimelt veetes seoses koroonaga palju aega kodus, otsustasin proovida paari peenise suurendamise meetodit. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vabandust, aga miks te oma keha traumeerite?
Kui raha on liiga palju, siis mina soovitaksin selle annetaga näiteks loomade varjupaikadele.

Kui probleem pole tänaseks taandunud, siis ...

Loe edasi

Probleemid eesnäärmega

60-aastane mees, PSA probleemid on tal olnud juba 6 aastat. PSA näidud lähevad ajuti ka üle 10, nagu allpool valikulisest analüüside väljavõttest näha. Põhimõtteliselt käibki üks lakkamatu analüüside andmine, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

PSA tase on seotud eesnäärme rakkude lagunemisega.
Seda lagunemist võivad põhjustada kõik sagedasemad eesnäärmehaigused.
Esimesena eesnäärmepõletik - tugevam põletik võib, eriti koos healoomulise ...

Loe edasi

Erektsiooniravi

2008 aastal oli mul eesnäärmevähi operatsioon ja kohe peale seda tekkisid erektsioonihäired ja praktiliselt impotentsus.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahju, et te ei julge süsteravi kasutada.
Toimivaks alternatiiviks jääb siis peenise proteesi operatsioon.
Kliinik.ee portaalis saan küll nõu anda, kuid ravimeid kirjutada pole võimalik. Selleks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: