streptokokk 07.12.07 / Meestearst

Külastaja küsib:

tere.
naisel avastati streptococcus agalactiae ja sai ravi. tema ravi algusest siiani oleme vahekorras olnud vaid kondoomiga, kuna naine läeb lap-ile. kas on võimalik et ka mehel on streptokokk. (kusitist tuleb aeg-ajalt mingit lima, imelikud valud, ejukulatsioon on valulik ja tükkis.
kui jah siis milline peaks olema ravi?
ette tänades

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kõik mida mehe kohta kõnelete viitab ka temal esinevale sugutrakti põletikule. Nimetatud streptokokk vaevalt, et selliseid vaevuseid üksinda põhjustada suudab. Kindlasti peaks ka mehel tegema korralikud sugutrakti põletiku uuringud: sperma analüüsi põletikule või eesnäärme sekreedi uuringu koos analüüside ja külvidega mikroobidele. Pimesi ravi sellist probleemi kunagi ei lahenda. Kuni mehe uuringute ja ravini, soovitaksin jätkata preservatiivi kasutamist!
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Streptokoki vohamine.

Mida teha eesnaha all vohava streptokokk bakteriga?
Esnaha alune on punane ,sügeleb ja on turses.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui tegu on juhtivalt mikroobse põhjusega, siis saab ravida külviga kaasas olnud toimivate antibiootikumide valiku alusel.
Kuna nii pole tehtud, siis võib arvata, et mikroob pole siin peategelaseks.
Loe edasi

enterokokk

tere doktor.
annab tunda kottides tuikavat valu aegajalt.algselt peale esimest arstivisiiti ja proovivõtmist(tikuga vatt otsas)streptokokk. Peale kahte ravikuuri Doxi-M ga tuikamine ei kao. Peale ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on teil tegemist siiski eesnäärme põletikuga. Kusitist võetud prooviga seisundist täit ülevaadet tavaliselt ei saa. Kindlasti peaks teil tegema eesnäärne sekreedi või veel parem sperma ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: