igaks juhuks küsin 08.11.06 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere. Küsiksin natuke nõu, kuna vasakus munandikotis on lisaks normaalsele munandile ka väike lisamuna (tegelikult juba ca 5 a tagasi tekkinud ja siiani olnud enam-vähem sama suurena ja muutumatuna. Mingit muret ta ei valmista aga igaks juhuks küsin, et kas ja mis see on ja kas peaksin tulema näitama ? Juhul, kui peaksin tulema, siis kas saaksite mulle saata ka vastuvõtule tulemise aja ? Kas on veel mõni protseduur mida 36 aastaseks saav mees peaks tegema/kontrollima ? Lugupidamisega Mart Tallinnast

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Üldine seisukoht on, et halvema vältimiseks peaks kõik leitud muutused munandikotis meestearsti juures üle kontrollima. Siiski on teil suure tõenäosusega tegemist munandimanuse tsüstiga, mis enamasti ravi ei vaja.
Aga nagu öeldud, soovitan siiski kontrollida...
35-40 aastastel meestel soovitan ma läbi teha korraliku terviseuuringute kompleksi, et ühelt poolt fikseerida oma normväärtused (mees on sellel ajal veel füüsiliselt tipu lähedal) hilisemate muutuste hindamiseks ja teiselt poolt võimaldab see juba varakult üles leida oma keha nõrgad punktid. Komplekset terviseuuringut pakub Meestekliinik (www.meeste.kliinik.ee).
Esmased testid, mis peaks kindlasti sisaldama vererõhu, kolesterooli ainevahetuse, testosterooni taseme ja eesnäärme kontrolli võite ära teha ka oma perearsti juures.
edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Viagra

Tere, igaks juhuks küsin ka üle siis?
Olen meesterahvas 34.
Ja kuna elu rütm muutus
St.töökoht ja keskkond, on se tekitanud stressi ning ärevust ning tydrukuga ning se vist lööb välja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Seda peate oma perearsti käest küsima. Igal tervisemurel on põhjus. Mina soovitaksin vanust arvestades küll pisut teistsugust ravimit pragmaatilise abina ja tegeleksin samal ajal ka soodustavate tegurite ...

Loe edasi

munandi seemnejuha

On nagu selline problee, et olen märganud, et mu munandil on nagu seemne juha nagu selline jäme ja suur, suurem kui teisel, et kas on tegemist mingi haigusega?
valus ei ole, ja mingeid probleeme ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjeldus viitab munandikoti veenialaiendile. Soovitan tulla vastuvõtule. Suuremat sorti veenilaiendid võivad oluliselt kahjustada mehe viljakust ja hiljem ka meessuguhormoonide taset.
Edu soovides
Loe edasi

Jalgratta sadula höördumisest tekkinud punetus

Tere,
küsisin siin foorumis küsimuse "toru ümbrus on punane ja sügeleb", millele vastasite 11.05.2003 ja arvasite, et "Tegemist on ilmselt seentest või harvem bakteristest põhjustatud põletikuga. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pimesi päris täpselt ju hinnangut anda ei saa. Teie kirja järgi näib aga tõesti, et tegemist oli seenpõletikuga ja ka ravim oli õige.
Vastuvõtuaegu saab ikka ainult registreerimise numbrilt, mitte ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: