trihhomonoos ja klamüüdia 15.10.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Püüan haigustest aru saada. Selline lugu, et kümme aastat tagasi alustasin mehega kooselu. Mingil ajal pärast seda, siis kui minul kaebused tekkisid, avastati minul (naisel) klamüüdia ja trihhomonoos. Ravi saime korrapäraselt mina ja mees mõlemad. Minu järgmised testid enam klamüüdiat ega trihhomonoosi ei näitanud. Mees ravijärgset kontrolltesti ei teinud. Elu oli ilus. Viimase setsme aasta jooksul on meil kolm tervet last sündinud ilma igasuguste probleemideta. Nüüd kolm kuud pärast kolmanda lapse sündi leidis mees peeniselt kahtlasi täpikesi mille tõttu Hiiule ennast näitama läks. Analüüside tulemus - mehel trihhomonoos ja klamüüdia! Minul on kolme raseduse ajal testid nende haiguste puhul puhtad olnud. (Leiti küll müko- ja ureoplasmasid mille tõttu sõime mõlemad jälle antibiootikume.)
Kas antud juhul võisid ravile vaatamata jääda trihhomonoos ja klamüüdia mehe organismi? Kui hästi alluvad need haigused ravile? Kui tõenäoline on see, et mees on üle seitsme aasta neid haigusi kandnud, minuga kondoomi tarvitamata väga head aktiivset seks elu elanud ja 3 titte teinud ilma, et mehel kaebusi oleks ja ilma, et mina temalt uuesti nakatusin? On see võimalik või peab praegune mure olema tingitud uuesti ja hiljuti toimunud nakatumisest?
Pean Teid auväärseks spetsialistiks ja jään selgitavat vastust ootama. Tänan.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Keeruline küsimus.
Pakun järgnevalt võimalikke variante. Kindlasti pole ka see valik päris lõplik.
1 variant - vähe tõenäoline.
Mikroobide elutegevus võib pooliku raviga saada kahjustatud ja nende aktiivsus väheneda. Seega võivad nad vahel harva organismis püsida vahel päris pikka aega.
2. variant - tõenäolisem.
Probleem võib olla kasutatavates meetodites. Kui kasutatakse vähem tundlikke ja vähem spetsiifilisi meetodeid, siis võib esineda nii ala- kui ka ülediagnoosimist. Meetodite võrdluse kohta võite lugeda portaali sektsioonist tasub teada / Kuidas diagnoosida suguhaiguseid.
3. variant - kõige tõenäolisem.
Tegemist on uue nakkusega. Siiski poleks ma siin päris kindel, sest teie kirjeldus ei vasta värskelt nakkuse saanud mehe tüüpkäitumisele.

Kokkuvõte: suguhaiguste diagnoos on püsisuhtes inimestele nii tõsine probleem, et kahtlastel juhtudel soovitan alati võtta teine arvamus ja alati kasutada diagnoosiks parimaid võimalikest uuringumeetoditest.
Edus oovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Ureaplasma

Tere, Dr Punab

Käisin Teie juures vastuvõtul, kuna kurtsin valu peenises. Koha peal tehti testid järgmistele bakteritele: klamüüdia, mükoplasma, ureaplasma ja trihhomonoos. Võeti ka eesnäärme ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sumamed ikka võtta eraldi kahe muu määratud ravimi vahel!
Ureplasma on kõige vastuolulisem mikroob sugutraktis üldse. Võin öelda, et see mikroob on seotud, ilmselt soodustab teket, prostatiidiga. ...

Loe edasi

potentsi probleemid

olen 52.a mees kellel algasid potentsi probleemid 4-5.a aastat tagasi. Läksin naisest paar aastat tagasi lahku, põhjuseks "kõrvalhüpped", kuna tundsin, et endast tunduvalt noorematega ja (erinevate) naistega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Erektsioonihairete riskifaktoreid on teil palju ja ilmselt kipub potents ka edaspidi ennaktempos alla käima. Põletikud on tüüpiliseks erektsioonihäire põhjuseks. Arvatavallt olete seda tüüpi mees, kellele ...

Loe edasi

kuidas?

peenisest ots on niiske ja vajutamisel eritub mingit valkjat ollust, mis on praegu lõhnatu; urineerimisel on tunda kerget kirvetust; suguhaiguse võimalust ei tohiks olla
Teie vastuvõtule ei pääse ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui suguhaiguse välistate, siis jääb üle alaäge eesnäärme põletik. Kui nähud on värskelt tekkinud või nüüd viimastel päevadel halvemaks läinud, siis võite vastuvõtule tulla ka 12.04. Kaebuste järgi vaadates ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: