10-kuuse lapse areng 12.09.22 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Laps on 10-kuune. Kui loen mida peaks sellisesxvanuses lapsed tegema, siis on mitmes kohas kirjutatud, et sel ajal peaks laps plaksutama, lehvitama. Meie laps seda aga ei tee, tundub, et tal nagu pole huvi ka selle vastu. Kui teen temaga kätega laulumängu, siis ta kohati nagu kohe tahab minema minna sülest. Mônikord on nôus aga kaasa tegema liigutused. Lehvitamist ka ikka harjutame, nt kui magama hakkame minema vôi kui keegi ära läheb, aga siiani ta ise lehvitanud pole. Tal on tulnud kaks hammast 9-kuuselt tulid. Ja viimasel ajal on üsna viril ka. Muidu ta istub iseseisvalt, käputab, kônnib tugede najal, meeldib trepist üles ronida. Kui ûtlen, et ei tohi, siis sellele reageerib. Kui palun anda midagi nt mis tema käes, siis annab. Kahte mämguasja nt omavahel kokku ta kopsib. Kui midagi maha kukub siis seda jälgib, asju maha visata meeldib ka talle. Lalisedes teeb häält da da, tät tât.
Kas ma peaksin muretsema, et ta veel ei plaksuta ega lehvita vôi môni laps hakkabki seda hiljem tegema, aga ikka on kôik korras?

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh küsimast! Arvan, et Teie lapsega on kõik hästi.
Tervitades
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Lapse areng

Tere!
Olen mures, kuna ei näita sõrmega MIDA tahab, ei täida palveid ega vahest reageeri nimele. kui midagi tahab siis viib käest kinni sinna ja näitab vanemate käega.
Ei räägi, laliseb ja ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
lapse kõne areng on veidi hiline. Kui 2a vanuseks pole edenenud, siis soovitan laste neuroloogi konsultatsiooni.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

10 kuune laps on unetu

Suured probleemid on 10 kuuse lapse unega. Sünnist saati ei ole ta maganud. Varem magas esimese unetsükli ööunne jäädes 3 h ära ja siis hakkas tihti ärkama, kuid nüüd ei maga ta tundigi järjest. Päeva ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
Kui lapse areng eakohane ja laps ärkvel olles aktiivne, siis ei tohiks mingit haigust olla. Kuna lapse aju selles vanuses areneb väga kiiresti, siis osad lapsed, kellel ergem ...

Loe edasi

5 kuuse lapse lalisemine

Tere.
Laps saab 1 nädala pärast 5 kuuseks. Mure on selles, et laps on väga vaikne ja ei lalise.
Murest annab häälitsutega märku. Naerab kõva häälega, kui temaga nalja teha. Samuti reageerib ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
Arvan, et Teie lapse areng on eakohane. Soovitused; hoidke lutti vähem suus ja rääkige lapsega nii, et ta näeb Teie huuli ja kuuleb kõnet. Teised heliallikad kodus võiksid ...

Loe edasi

5-kuuse beebi autistlikud tunnused

Tere!

Olen mures oma 5-kuuse poja pärast. Ta ei otsi ega taha eriti pilkkontakti, vahel õnnestub see temaga ehk 10sekundiks saavutada, kui rohkem näiteks naljakaid hääli teha, aga enamus aega ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast! Arvan, et muretsete üle ja lapse arengule hinnangu andmiseks on mul vajalik last näha. Ootan Teid vastuvõtule.
Lugupidamisega Anu Sööt

Loe edasi

2-kuuse areng

Tere!
Ei tea, kas peaksin muretsema oma kahekuuse lapse arengu pärast...

Pilkkontakti on temaga raske saavutada (vaatab siis otsa, kui tema vaatevälja end sättida, hääle peale ta pead ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Teie jutu järgi tundub, et muretsemiseks pole põhjust. Täpsema vastuse saamiseks tuleks siiski neuroloogi külastada.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Pea ümbermõõt

Tere

Mulle teeb muret lapse pea ümbermõõdu kasv, mis jääb graafikul sinna ülespoole. Lapse areng: Roomama hakkas 6 kuuselt, püsti ajama 7 kuuselt, veel ei istu ega käputa, kuid harjutab käputamist. ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Arvestades lapse head arengut kuid liigset pea ümbermõõdu kasvu ainult 1.elukuul, mitte hiljem, jääksin rahule.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

10 ja poole kuuse beebi areng

Tere.
Mul peagi saava 11 kuuse poisslapse pärast mure.Nimelt minu poja ise ei taha istumisasendisse minna,vaid väga üksikutel juhtudel ta suudab end ise istuma ajada.Kui istuma paned ,siis istub ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Foto minuni pole jõudnud.
Teie kirjelduse alusel võib öelda, et lapse areng on veidi aeglane, aga nõuandeid saab siiski anda alles last nähes ning mõnikord on vajalikud ...

Loe edasi

Füüsiline areng

Tere. Poiss sai täna 11 kuuseks ja tema füüsiline areng pole suurem asi, roomab küll 9ndast kuust kõhuli,istub poolkülili, keerab igati,muidu aktiivne poiss mängib autodega.Oleme teinud läbi ühe massaazikuuri,tänu ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast!
Aeglase motoorse arenguga lapsele on vaja beebide võimlemist. Samuti on soovitav basseinis ujutamine. Teie lapse motoorika areng ei ole nii oluliselt maha jäänud, et ...

Loe edasi

Lapse füüsiline areng

Tere.
Käisime täna 3-kuuse pojaga laste neuroloogi vastuvõtul. Arsti vastuvõtu aeg sattus kokku ajaga, mil poja on harjunud magama. Arstitädist ta eriti välja ei teinud, ei naeratanud talle ega "jutustanud". ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast,
arvan, et muretsemiseks ei ole põhjust. Pea ümbermõõt on normis ning lapse areng samuti eakohane. Inimeste kehapoolte lihastoonus pole kunagi täpselt võrdne.
Arvan, ...

Loe edasi

Spastilisus

Mure 5 kuuse poja pärast.Sünnitus oli raske,peale sündi oli beebi mõned tunnid hapniku all ja sünnihinne oli 6-8.Siiani areng korralik ,keerab vabalt mõlemat pidi ,pöörleb ümber oma telje.Koogama hakkas ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Hapnikupuudus oli lühiajaline, lapse areng siiani normaalne. Ei näe põhjust muretsemiseks. Pea kasvamine on samuti toimunud normaalselt. Soovitan siiski lapsega võimlema ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: