Lapse liigne huvi oma peenise vastu. 06.01.10 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Mul on mure oma lapse käitumise pärast. Minu poeg on 5aastane. Ja mure seisneb selles, et ta pöörab liialt tähelepanu oma nokule. Magama minnes(laps magab eraldi oma toas), olen avastanud mitu korda, et laps mängib oma nokuga, see pakub talle huvi, kuna on suureks läinud ja siis ta mudib seda. Väga ebameeldiv, sest ka lasteaias on kasvatajad mulle sellest rääkinud. Et kui teised lapsed lähevad magama, siis minu laps tegeleb oma nokuga teki all.
Olen rääkinud lapsele, et noku on pissimise jaoks ja seda ei katsuta niimoodi, et see kõvaks läheks, sest nii ei sobi. Aga otseselt ei oska ega tea ka, mida sellise probleemi puhul tuleks teha.
P.S.lapsel on alati ka ööriided seljas. Sooviksin informatsiooni, mida teha sellise käitumishäire puhul, sest laps on veel liialt noor.
Tänud!B.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Noku vastu huvi tundmine selles vanuses on loomulik. Tegemist on lapseea onanismiga. Laps rahustab ennast selle tegevusega. Soe voodi soodustab tegevust. Lugege talle enne magamaminekut raamatut, et tema tähelepanu mujale viia.
Probleem möödub lapse kasvamisega, ega ole patoloogiline.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

8.kuune kissitab

Tere,

Minu 8.kuune laps hakkas kissitama silmi. Alguses tundus naljakas, kuid vahepeal teeb seda täiesti suvaliselt. Teeb mitu korda päeva jooksul. Kas see võib viidata millelegi tõsisemale ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Tõenäolielt on mööduv, aga võiksite ikka vastuvõtule tulla. Tehke kissitamisest video.
Lugupidanisefa
Anu Sööt

Loe edasi

Pigmendilaigud

Tere, küsimus pigmendilaikude kohta beebil, lisasin pildi, selliseid laike on 2 .Üks käel, teine jalal. Tekkisid umbes 1kuu vanuselt. Kas see on midagi mille üle muretseda ?

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
Antud ajamomendil ei näe põhjust arsti poole pöördumiseks.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Pidev tuimus- ja tursetunne vasaku käe sõrmedes

Tere!

Minul selline mure, et tunnen juba mitmendat päeva, et vasaku käe sõrmed oleksid nagu paisunud või tursunud. Liiguvad ilusasti, aga tundlikkus oleks nagu veidi vähenenud ja selline paks ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast. Soovitan pöörduda neuroloogi vastuvõtule, sest põhjuseid võib olla mitmeid ja need tuleb välja selgitada.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Lapsel käed värisevad.

Tere. Minu tüdruku käed värisevad. Eriti, kui midagi pingutades teeb või on esinemine. Varem nad ei värisenud. Nüüd ta ütles ise ka" Kas sa oled seda tähele pannud, et mul käed värisevad". Et ainult stressist ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Tõenäoliselt on tegemist essentsiaalse treemoriga kuid diagnoosi täpsustamiseks võiksite siiski neuroloogi konsultatsioonile tulla.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Lapse areng

Tere. Mure järgmine. Perearst mainis (3 elukuu kontrollvisiidil), et ei saanud lapsega pilkkontakti. Ma ei pidanud seda ennem probleemiks, aga peale perearsti külastust tekkis väike paanika. Ma olen ennast ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh, et olete pika loo kokku kirjutanud, kuid selle baasil ei ole võimalik vastata. Tulge lapsega vastuvõtule ja saate kõigile küsimustele vastused.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Lapsel lõgee kasvanud kinni

Tere,
Minu lapsel on juba löge täiesti kinni kasvanud. Seda sain teada ise alles lapse 2 kuu ülevaatusel. Ja siis vastas ka arst, et oli juba 1 kuuks kinni kasvanud. Ma ei teagi kui suur ja kas ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Soovitan siiski last ka lastearstile või laste neuroloogile näidata.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Lapse pea väriseb

Tere!
5-kuusel lapsel on mõned korrad pärast ärkamist pea nii tudisenud. Ühel korral värisesid ka käed ning üks kord on juhtunud nii ka öösel keset imetamist. See kestab max 2-3 minutit. Laps sellel ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast ning soovitan kindlasti neuroloogile konsultatsioonile minna.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

3 aastase uni

Tere!

Mul on 3 aastased kaksikud-poiss ja tüdruk.
Lastega on juba umbes aasta aega kestnud magama panekuga suured probleemid. Magama jäämine kestab 1,5-2 tundi. Isaga kordamööda istume ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast, aga kindlasti ei ole tegemist haigusega.
Lapsed on targad ja nad on õppinud Teiega manipuleerima.Neile see õhtune mäng meeldib. Proovige erinevaid variante, uinumisalaseid ...

Loe edasi

Epilepsia lapsel

Lapsel tekkis lasteaias une ajal krambihoog, mis väljendus voodimärgamisega, lapse ei olnud kontakne. Laps viidi Tallinna Lastehaiglasse ja EEG uuring näitas epileptilist aktiivsust une ajal. Lapsele pandi ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Rolandiline epilepsia diagnoositi EEG alusel arvestades epileptilist aktiivsust kindlas aju piirkonnas.
MRT uuringul aga tekkis kahtlus kortikaalsele düsplaasiale( ...

Loe edasi

Beebi uni

Tere!

Minu 4k 3p (sööb vaid rp) vanune beebi on viimased kuu aega väga rahutu unega. Raskuseid on uinumisega. On juba väga unine, silmad kinni, nutab, ega suuda uinuda. Päevasel ajal une pikkus ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast!
Reeglina tehakse kuni 3 süsti ja edasi saab B12 vitamiini titale anda juba suu kaudu.
Edu!
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: