neuroloogile 3 kuune 20.03.06 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

selline probleem et 3 kuune saadeti neuroloogile ja suunamise eesmärk miski-doplepe vms ei saa siit paberilt aru mis see tähendab ?kui saate aidata ja mis probllemid ees võivad oodata

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Ei saa Teid kahjuks aidata.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

6,5-kuune beebi ei keera seljalt kõhule

Tere!

Mure oma 6,5-kuuse beebi pärast. Beebi keerab end kõhult seljale üle vasaku õla, kuid ei keera end üldse seljalt kõhule. Üleüldiselt ei naudi kõhuli olemist. Mõned minutid on, haarab ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Arvan, et muretsemiseks pole põhjust. Füsioterapeutilist massaazi oleks küll lapsele vaja.
Edu!
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

2 kuune võpatab

Tere

Minu 2 kuune beebi pikali olles ajab käed laiali nagu ehmuks või nagu kukuks kuskilt selline refleks ja korra nagu hingest kinni ja siis hakkab nutma.mitte koguaeg pole kui pikali on ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh küsimast! Teie beebil on väljendunud Moro refleks, mis on kõigil beebidel, kuid erinevas väljenduse astmes. Kui seda esineb väga tihti, siis on soovitav last näidata laste neuroloogile. ...

Loe edasi

Imiku peaümbermõõt

Tere. Laps sündides 3,330 51cm ja pü 35cm.
1. kuu visiidil oli pea 39 täpselt ei mäleta. Arst küsis lapse otsmiku kohta kuna see pidi ettepoole olema.
Nüüd laps kohe kahe kuune ja pü 41 ~ ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Esimesel elukuul on lapse pea kasv olnud kiire, teisel elukuul tavapärane.Soovitan siiski pöörduda laste neuroloogi vastuvõtule, et teha ultraheli uuring läbi lõgeme, mis ...

Loe edasi

Lapse areng

Tere!

Kas on normaalne, et 7,5-kuune laps veel ei rooma ja ei istu?
Viimane omandatud oskus on pivoteerimine 6-kuuselt, pöörama hakkas 5-kuuselt.
Maas on ta nii passiivne, kogu ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Roomata selles vanuses võiks, kuid kõik lapsed ei arene nii nagu raamatus kirjas. Soovitan siiski last neuroloogile näidata, ainult kirjeldamisest otsuse tegemiseks ei piisa. ...

Loe edasi

Lapse areng

Tere!
Mu laps kohe 12 kuud,aga ei kõnni.
Tugede najal hakkas käima juba detsembris.
Samuti ei ei seisa ta n-ö iseseisvalt ilma toeta,laseb kohe pepuli.
Perearst ütles,et tema probleemi ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Selles vanuses laps ei peagi veel kõndima. Toe najal väga varakult kõndimine ei arenda väga hästi koordinatsiooni, mis areneb käputades. Võiksite last siiski neuroloogile näidata.
Lugupidamisega
Loe edasi

9 kuune raputab pead

Tere

9 kuune poiss hakkas umbes 1,5 nädalat tagasi pead raputama. Ise on heas tujus ja kohe kui teda hüüda nimepidi samal ajal lõpetab ära sageli vaatab otsa ja naerab. Vahel hakkab hoopis ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Pea raputamine on tõenäoliselt healoomuline ja mööduv sümptom. Ta on leidnud uue liigutuse, talle teeb see nalja jne.
See möödub ning on seotud lapse arengufaasiga.
Loe edasi

Suureamplituudilised kloonilised tõmblused beebil jalas

Tere!

Beebi 1,5 kuune. Perearst saatis seoses ühe jala tõmblustega neuroloogile. Saatekirjal on kirjas, et suureamplituudlised kloonilised tõmblused jäsemetes. Mida see tähendab? Kas see võib ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Teie kirjelduse alusel saan öelda, et lapse areng on eakohane. Unes teevad lapsed nn uneliigutusi ja häälitsusi, mis on täiesti normaalsed ning seegi, et lapse silmad mõnikord ...

Loe edasi

Tik - sündroom?

Tere.
Laps viskab pead (pea tõmblus) paremale?

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast!
Pea tõmbluse korral võib tõesti olla tegemist tikiga, mis on enamasti selles vanuses lastel iseparanev probleem. Soovitan aga siiski last näidata neuroloogile, et diagnoosis ...

Loe edasi

roomamine

Tere! Teeb murelikuks kuna minu 9 kuune tütar ei rooma s.t ei liigu edasi ei kõhuli ega ka põlvedel. On keskmise kaaluga, 7 kuuselt kaalus 8,200. Sööb hästi ja on rõõmsameelne ja rahulik laps. Oleme käinud ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Arvan, et muretsete asjata. Kõigil lastel ei lähe liikumise areng päris raamatu järgi. Kui neuroloog ütles, et kõik on korras, siis peaksite lihtsalt kannatlikult ootama. ...

Loe edasi

lõge

Tere! Minu kolme kuune laps sai lamades täiskasvanu kannaga hoobi vastu lõge ja muidugi hakkas ka nutma. Kui ohtlik see talle on, kas ma peaksin kuskile sellega pöörduma? Miks peab lõge hoolega hoidma, ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Mitte ainult lõge, vaid ka lapse pea on õrn löökide suhtes. Kui laps käitub endiselt ka peale löögi saamist, siis ei ole vajalik arsti poole pöörduda. Kui laps on rahutum või ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: