Laps ei kàl lasteaias pissil 15.12.22 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere

Laps sai just 2 aastaseks. Hakkas ka potil käima, annab ise käega märku, kui häda on. Laps käib ka lasteaias, sinna läheb klusti, ei ole vastumeelsust, lasteiaa on 9-15.50, nädalas kolmapäev vaba ja vahel ka reede. Aga minu mure ongi see, et ta lasteaias ei käi pissil, näitab küll kasvatajatele, et ta tahab, aga potti ei tee, ongi terve päev pissimata. Kas see on okei? Õpetajad ütlevad, et ei peaks miretsema, selliseid lapsi on veel olnud, viisin isegi kodupoti, aga see ei muutnud midagi.
Koju tuleme, siis pissib poole tunni jooksul.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere ja aitäh pöördumast,
Teil on terve laps. Muretsemiseks pole põhjust. Kui harjub rohkem lasteaia eluga, siis hakkab ka pissima kui piisavalt vedelikku tarbib.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Probleemid magamajäämisega

Hakkasime käime lasteaias sellest sügisest, laps oli sel ajal 2,1-aastane. Kohanemisega on siiani raskusi, st et lasteaeda me hea meelega ei jää (kuigi minekuga pole probleeme) - nutab, kui ära hakkan ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast!
Teie lapsel on seoses lasteaeda minekuga tekkinud stress, mis häirib eelkõige uinumist.Lasteaiaga harjumine võtab aega, kuid olete veel kodus aasta lõpuni.
Soovitused: ...

Loe edasi

tihe pissimine

Tere . Minu 5 aastane laps oli kevadel põiepõletikus . Arst kirjutas lidaprimi . Sai nagu terveks , selles mõttes , et pissiproovid olid korras . Suvel oli ka nagu enam vähem . Nüüd on pikemat aega nii ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Soovitan Teil pöörduda Tartu Ülikooli Lastekliinikusse dr. Aili Traadi vastuvõtule. Otsuse, millega on tegemist, saab langetada peale täpsemaid uuringuid.
Lugupidamisega,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi