Silmadega probleem võib olla neuroloogiline? 16.07.21 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Tahtsin uurida, et kas see kui 2,3 aastasel lapsel aegajalt üks silm kõõritab väljapoole (intermittent strabismus) võib olla ka neuroloogiline probleem?
Laps on käinu silmaarsti juures. Vaadati silmi öeldi, et kõik korras (nägemist kui sellist öeldi, et ei saa veel vaadata aga miskit silmakoopa põhjasi ja vms, oli korras).
Üht silma paneb ka kinni aegajalt.
Ja kuna olen nii palju lugenud internetist, et hakkasin last aina rohkem jälgima.
Nt vahepeal laps teeb selliseid "külmavärina" liigutusi. Harva küll kuid siiski. 1 korra 1h peale magama jäämist. Kuigi toas on suhteliselt palav. (pissimine see pole- kuna on mähkmevaba juba 1,8 a. nii päeval kui kaöösel)

Aitäh

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere ja aitäh pöördumast!
Arvan, et muretsemiseks ei ole põhjust. Intermiteeruv strabism kaob tavaliselt lapse kasvades ja need külmavärina taolised liigutused on unes esinevad normaalsed liigutused.Kui laps areneb eakohaselt, siis pole neuroloogi juurde vaja pöörduda.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

peavalu lapsel

Minu 10.a.laps kaebab juba pikemat aega peavalude üle, mis minumeelest esinevad üsna tihti ja ilma olulise põhjuseta. Käisime perearsti juures, kes määras vereuuringu - see oli täiesti korras. Silmaarsti ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Arvan, et ortodontiline probleem ei tohiks küll peavalude põhjuseks olla. Peavalude tõttu soovitan aga pöörduda lasteneuroloogi vastuvõtule, kes selgitab peavalude põhjuse ja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi