Peatõmblused 28.02.21 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere. Küsimus on oma poja kohta, sai jaanuaris aastaseks. Hakkas siis ka kõndima. Sõnu veel ei ole. Räägib "oma keeles". Olemas on mingid kindlad tema sõnad, millest mina aru ei saa. Samas passiivne kõne on hea. Mõned kuud tagasi hakkasin märkama, et ta teeb peaga veidraid liigutusi, viskab suvalisel hetkel nt mängides või diivanil istutes pea kuklasse järsult ja kohe tagasi, tõmbleb nagu ühele poole ja teisele poole. Ööuned on ka hakitud ja ta magab täiesti pea kuklas, see võibolla adenoidist, see opp on juba kirjas. Perearstiga konsulteerides arvas ta, et pinged kaelas ja saatis füsiosse. Füsioteraapias pinged välistati. Sooviksin neuroloogi arvamust, kas peaks asja uurima või perearst arvas jälle, et võibolla uus liigutus või "ajab pead hulluks" vms. Endal sisetunne aimab midagi muud. Kas sellega tegeleb vaid lasteneuroloog või ka tavaline neuroloog? Olen mõelnud minna tasulisse, kuna saatekirju ei taheta mulle väga perearsti juurest anda ning pool aastat oodata ka ei tahaks järjekorras.

Aitäh!

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere ja aitäh pöördumast! Need võivad olla nn lapseeale iseloomulikud liigutused, mis mööduvad ajaga. Siiski soovitan laste neuroloogi poolset ülevaatamist.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Hood peale puugivaktsiini

Tere,
mai alguses tegime oma 5-aastale tütrele puugivaktsiini. Peale esimest süsti hakkasid tal peal käima hood, mis väljenduvad selles, et kõigepealt hakkavad kõik kohad valutama, siis hakkab pea ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast!
Kaebused on nii väikese lapse kohta väga detailsed ning mina ei oskaks neid kindlalt vaktsiiniga seostada. Kust Te teate, et lapsel on kahelinägemine?
Soovi korral ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi