Vaakumsünnituse järgsed kontrollid 04.09.15 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere

Palume nõu, milliste arstide juurde ja millal minna lapsega kontorlli. Laps sündis vaakumi abiga 2 nädalat tagasi. Tänaseks on verevalum kadunud, kuid muhk on endiselt näha. Nii palju kui ise oleme uurinud, siis tavaliselt tehtud aju UH uuring ning käidud neuroloogi ja taastusravi arstide vastuvõttudel, kuid millal oleks sobilik aeg, haigla registratuurist öeldi, et tavaliselt neuroloogi juurde 3-kuuselt, aga võibolla kehtib see tervete laste puhul?

Milline on Teie üldine arvamus ja kogemus tänasel päeval vaakumi abil sündinud laste võimalike tervisemurede kohta? Laps sündis Pelgulinnas, KIWI-vaakumi abiga.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere!
Aitäh pöördumast! Minu kogemused vaakumsünnituste puhul on olnud reeglina positiivsed, s.t. enamasti ajukahjustust ei teki. Neuroloogi vastuvõtule minekuks sobivaim aeg on 3.elukuu. Neuroloog otsustab siis uuringute ja taastusravi vajaduse.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
Anu Sööt,MD.PhD

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Koljusisene verevalum

Tere,
Mul kùsimus jàrgmine. Nimelt oli vaakumsùnnitus ning siis avastati beebil koljusisene verevalum. Kùsimus, kuidas see mòjutab tema edasist elu ? Kuidas mòjutab tema arengut ? Kas verevalum vòib ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh küsimast! Koljusisese verevalumi puhul on oluline selle suurus ja piirkond, kus see asub. Tõenäoliselt on siiski tegemist koljuvälise verevalumiga, mis esineb tihti vaakumsünnituse puhul ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi