Aastase käitumine 13.11.14 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Mure on just aastaseks saanud poisi pärast. Viimase 1,5 kuu jooksul kui ta on olnud teiste laste seltskonnas on ta neid nö rünnanud. Olles koos 9 kuise beebiga kes veel ei kõnni- siis ta kas ei tee temast üldse välja, hüppab talle peale ja hammustab või võtab mänguasju käest ära. Pean kogu aeg valvel olema sest see nö ründamine käib väga kiirelt. Lisaks läks korra endast peaaegu aasta vanemale ligi ja tahtis hammustada ning vehkis kätega vastu pead. Endavanuste lastega ei mängi, pigem meeldivad vanemad lapsed (4 pluss ), neil jookseb järgi ja jälgib mis nad teevad. Isa on mõned korrad hammustanud ja pisemana vehkis meile mõlemale kätega näkku ja tihti tegi suu lahti ja tahtis meie ninasid omale suhu panna. Midagi taolist nagu ta praegu väiksemale teeb, ainult selle vahega et tal nüüd hambad ja see on valus.
Muidu pole teiste lastega kokku eriti puutunud v.a viimasel ajal ehk kord nädalas. Hetkel tal juba paar kuud selline nö emme periood, kui ma silmapiirilt kaon on kohe nutt lahti. Lisaks veel tekkinud see, et kui midagi keelan teha siis viskab pikali maha ja hakkab jonnima.
Sünnitus kulges hästi, apgar 9/9. K iire füüsilise arenguga, 8 kuud ja 2 nädalat hakkas kõndima, nüüdseks juba ammu jookseb. Esimene laps peres. Väga energiline ja siiani öösiti ei maga eriti hästi. Ütleb sõna aitähh.
Miks minu laps nii käitub ? Perearst ütles, et kui käitumine ei muutu tuleb psühholoogi juurde minna.
Kas minu lapsel on midagi väga tõsist viga ? Kuidas ma peaksin ise sellises olukorras käituma ? Kas mängutubades käimine võib olukorda parandada ?

Ette tänades!
Murelik ema

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Soovitan lapsega pöörduda lasteneuroloogi vastuvõtule, sest sellise käitumise taga võib olla tõsine probleem.
Lugupidamisega,
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Aastase unehäired

Tere

1,1 aastane laps magab öösel väga halvasti, ärkab iga 1-2 h järel. Lisandunud on öised hüsteeriahood, ärkab üles ja lihtsalt nutab, miski last maha ei rahusta ja nii võib kesta tund aega. ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Kui laps magas enne hästi ja selline olukord on tekkinud järsku ning Te ise põhjust ei leia, siis pöörduge lastearsti vastuvõtule.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

8-aastase poisi käitumine

Tere lp. Anu Sööt,

Soovin nöu: Meil on 8-aastane poiss, kes pole kunagi eriti priimus olnud sönakuulmises. Koolis on ilusti hakkama saanud ja koduseid ylesandeid kohusetundlikult teinud. Nuud ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Soovitan kindlasti pöörduda lasteneuroloogi poole, et siiski välja selgitada põhjus, miks lapse käitumine on muutunud.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi

Põrutused?

tervist!
Tahtsin küsida, kas lapsel saab olla ajuvapustust, ajupõrutust või mingit verevalumit ajus- koljus nii, et seda ei avastata?
1 aastase lapse puhul on päris raske aru saada, kas ta ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
ajutrauma puhul muutub lapse käitumine-unisus, uimasus, tekib kooralik tasakaaluhäire. Tavalisel kukkumisel-kõndimise pealt traumat ei teki. Rasked traumad tekivad kõrgemalt kukkumisel.
Loe edasi

Tundlik laps

Tere! Mul on mure oma 8.aastase poja pärast.Ta on väga tundlik ja raskelt kohanev. Väiksena kartis ta väga paljusid asju,müra ,võõraid inimesi ja uusi kohti ja olukordi.Siiani esinevad tal tikid.Koolis ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
soovitan Teil kindlasti lasteneuroloogi või psühhiaatri poole pöörduda. Samuti peaksite rääkima klassijuhatajaga, et koolis toimuvast ülevaadet saada.
Tervitades,
dr. Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi