Võbelevad silmad 10.06.13 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Lapsel esineb sünnist saadik omapärane silmade ülevalt alla korduv liigutamine. Alguses oli seda rohkem, hetkel peaaegu ei olegi enam, ent mõnikord peale rohkeid läbielamusi ilmneb hetkeks vähesel kujul ikkagi. Lastearst on vaadanud lapse läbi, aga ei ole aru saanud, millest täpselt selline häire tingitud on. 1,5 kuusena oli lapsel B12 vitamiini defitsiit, süstiti seda 5 päeva, muud uuringud (EEG ja aju ultraheli) ja proovid olid korras. Nüüd 3 kuusena ja kolme nädalasena uued proovid ehk vereproov oli B12 korras, aga ammooniumitase oli piiripeal ehk peaaegu liiga kõrge, seda korratakse lähiajal. Kas peaks sellise asja puhul last laskma korralikumalt uurida just praegu kui ta veel imik on? Üldareng on lapsel muidu korras.
Silmade hüppamine on seotud valguse-pimeduse vaheldumisega, näiteks hommikul vara ärgates pimedast toast valgesse minnes, suure väsimuse, ärrituse või läbielamiste korral.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh küsimast! Teie kirjast järeldan, et Teie last on uuritud ja uuritakse põhjalikult. Usaldage oma arste!
Lugupidamisega,
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Tundlikud silmad

Lapsel on kuu aega olnud silmad väga tundlikud. Ei saa vaadata ereda valguse poole, telekast multikaid vaadata jne. Perearst on teinud 2 korda sõrmest vereproovi. Mõlemal korral on olnud leukotsüüdid arsti ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
arvan, et selliste kaebuste korral on siiski esmaselt vajalik konsulteerida silmaarstiga.
Parimat
Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi