Hammaste krigistamine päeval 12.04.13 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Minul on mure, et viimasel ajal olen märganud, et mu tütar krigistab päeval mitu korda hambaid. Mis selle põhjuseks võib-olla?
Öösel ta hambaid ei krigista, aga ärkab mingi hetk hüsteerias ülesse ja uuesti magama jäämiseks, pean istuma tema voodi kõrval kuniks ta uuesti uinub. Uuesti uinumine aga näeb välja selline, et ta sipleb,vähkreb ja tõmbleb suhteliselt palju ja vahepeal nagu teeb nutuhäält.
Kas need kaks asja võivad omavahel seotud olla ja mis seda põhjustab?
Muidu olen üksikema ja iga päev lapsega kodus ja tema päralt.
Oma isa näeb ta paar korda kuus, seda mainisin vaid sellepärast, et lugesin eelnevaid postitusi ja seal oli ka probleem hammaste kriginaga, ainult vahe selles, minu laps krigistab päeval hambaid ja mina tööl veel ei käi.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Arvan, et selles vanuses lapsel võib hammaste krigistamine olla lihtsalt harjumus oma hambaid tunnetada. Kas ta lõpetab kui keelate? Kui laps areneb hästi, siis arvan, et te ei peaks muretsema.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

hammaste krigistamine

Tere.
Minu 1 a. poeg krigistab teadlikult hambaid.Kas see on normaalne?Tal on 8 hammast.Millal peaks see mööduma(kui see on normaalne)?
Ema.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Teadlik hammaste krigistamine esineb tavaliselt poole aasta jooksul kui laps tunneb, et tal on suus midagi uut. Kui laps krigistab hambaid ka magades, siis peaksite siiski lastearsti poole ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi