Ekspressiivne kõnehäire 27.06.12 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere
Minul mure oma 6 a poja pärast. Mõned aastad tagasi pandi talle diagnoosiks ekspressiivne kõnehäire. Ja ma ei ole siiani aru saanud, mis see endast kujutab ja kas sellest paraneb täielikult või mis ma ise saaksin veel rohkem teha selleks, et sellest terveks saada. Laps käib ka lasteaias sobitusrühmas kus on logopeed 4 korda nädalas iga päev ja lisaks veel logopeedi juures 1 kord nädalas. Teen temaga ka kodus harjutusi, aga tundub, et tulemusi nagu pole. Ta peaks järgmine aasta koooli minema, aga ta ei ütle r- tähtegi ja sõna lõpud valed. Kuidas ta hakkama saab? Ma küsikski,et mis see ekspressiivne kõnehäire endast kujutab ja kas ning kuidas on selelst võimalik jagu saada või on see eluaegne?

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Ekspressiivne kõnehäire tähendab aktiivses kõnes väljenduvat häiret.Kergematel juhtudel see taandub. Teie laps vajaks kindlasti süvauuringuid Tartu või Tallinna Lastehaiglas, et välja selgitada kõnearengu häire põhjus ja kõnearengu tase. Kõnearengu häirega lastele on ka spetsiaalne kool.
Teie laps on pidevalt saanud logopeedilist ravi ja kirjast saan aru, et kõne paraneb. Vajadusel antakse lapsele ka aasta koolipikendust.
Soovitan kontakti võtta lasteneuroloogiga.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Ekspressiivne kõnehäire

Tere

poeg saab lähipäevil 4, mureks on kõne hilistumime, täpsemalt on neuroloog diagnoosiks pannud ekspressiivne kõnehäire. Väljavõte viimasest anamneesist juunis: “vaatab kõnetamisel otsa, ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Arvan, et Teie last on piisavalt uuritud ja põhiliseks tegevuseks on igapäevane logopeediline tegevus.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Kõnehäire

Tere!Mul on sügisel viieseks saav poeg.Imikuna oli ta spastiline,olime haiglas ja tehti ravivõimlemist.Kõik oli hästi,hakkas 10 kuuselt käima ja ütles sõnu.Äkki kadusid sõnad ära,käisime neuroloogi juures,olime ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Soovitan kindlasti minna lasteneuroloogi vastuvõtule.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi