Lapse liigne huvi oma peenise vastu. 06.01.10 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Mul on mure oma lapse käitumise pärast. Minu poeg on 5aastane. Ja mure seisneb selles, et ta pöörab liialt tähelepanu oma nokule. Magama minnes(laps magab eraldi oma toas), olen avastanud mitu korda, et laps mängib oma nokuga, see pakub talle huvi, kuna on suureks läinud ja siis ta mudib seda. Väga ebameeldiv, sest ka lasteaias on kasvatajad mulle sellest rääkinud. Et kui teised lapsed lähevad magama, siis minu laps tegeleb oma nokuga teki all.
Olen rääkinud lapsele, et noku on pissimise jaoks ja seda ei katsuta niimoodi, et see kõvaks läheks, sest nii ei sobi. Aga otseselt ei oska ega tea ka, mida sellise probleemi puhul tuleks teha.
P.S.lapsel on alati ka ööriided seljas. Sooviksin informatsiooni, mida teha sellise käitumishäire puhul, sest laps on veel liialt noor.
Tänud!B.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Noku vastu huvi tundmine selles vanuses on loomulik. Tegemist on lapseea onanismiga. Laps rahustab ennast selle tegevusega. Soe voodi soodustab tegevust. Lugege talle enne magamaminekut raamatut, et tema tähelepanu mujale viia.
Probleem möödub lapse kasvamisega, ega ole patoloogiline.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

5-kuune beebi sotsiaalset kontakti

Tere!

Kirjutan teile seoses oma 5-kuuse beebiga. Mureks on beebi huvipuudus suhtlemise vastu. Minul, kui lapse emal puudub hea kontakt ja side oma lapsega. Ta ei reageeri, kui tema poole ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Autismi ma Teie lapsel küll ei kahtlustaks. Enamasti hakkavad autismi sümptomid ilmnema 2a vanuses, Teie lapsel ei oska neid kuidagi näha. Suhelge oma lapsega rahulikult, ...

Loe edasi

Lapse areng

2aasta ja 7kuune poisslaps ei räägi. Käidud selle aasta jaanuaris kõrvaarstil, kuulmine väidetavalt korras. Eelmise aasta detsembri alguses eemaldatud adenoid. Samuti käidud ka logopeedi ja eripedagoogi ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Soovitan pöörduda TÜK Lastekliiniku neuroloogi vastuvõtule, kus on võimalik määrata lapsele vajalikud uuringud ja anda soovitused raviks.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Lapse kummalised jooned

Lapsel esineb vahel pea raputamist ühelt küljelt teisele, täiesti ilma põhjuseta. Vahel käib ka lühikest aega varvastel. Käima hakkas 1,2 aastaselt. Sõnu on hetkel ca 50 ringis. Kordab vahel ka väljendit ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Teie lapsel ei esine antud ajamomendil ühtegi ebaharilikku joont. Tegemist on kirjelduse alusel normaalselt arenenud lapsega.
Lugupidamisega,
Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi