2 aastane laps 21.06.06 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Selline mure, et minu laps räägib väga vähe (üksikud sõnad), kuigi aru saab kõigest. Milles asi, kas ma pean logopeedi poole pöörduma või siiski saab veel omaljõul hakkama? Teine mure on söömisega, et ei oska lusikaga süüa ja õpetada ka ei lase(kuigi igapäev saab panna ta oma laua taha koos pudrukausiga), songib niisama seal. Ta küll üritab , aga välja ei tule midagi.Kuna käib ka lasteaias ja kasvatajatel pole aega teda sööta, siis on pool päeva tühja kõhuga. Kas on ka selles suhtes vaja muret tunda ja mis edasi teha . Ta on teine laps mul ja esimesega selliseid probleeme polnud. Seega ei oska ka selliste probleemidega midagi ette võtta. Kuhu pöörduda või mis edasi teha.Lisaks juurde , et kui üritan näidata , kuidas lusikat hoida või kruusist juua , siis viskab lusika käest maha ja lõpetab igasuguse huvi söömise vastu.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Soovitan kindlasti konsulteerida lasteneuroloogiga.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Laps ei keera

Tere.mul 1.2 aastane laps,kes ei keera seljalt kõhule.varem ta keeras.nüüd umbes 3 kuud ei ole keeranud.kui panen selili maha ja näiteks lähen teise tuppa,et laps järgi tuleks,siis laps hoopis nutab aga ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh küsimast! Kahjuks ei saa Teie kirjale vastata kuna Te ei kirjelda ühtegi asja, mida ta teeb. Eeldades, et ta käputab ja kõnnib tugede najal või iseseisvalt, ei peaks muretsema.
Lugupidamisega
Loe edasi

tere

selline mure.poiss on 5 aastane ja kaalub 18kg,pikkus on 110cm.kas see on normaalne areng.teised eakaaslased on pikkemad.ette tänades.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Teie laps on igati normaalselt arenenud.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi

hyperaktiivne laps

mu poeg on 1.8 aastane, ja sooviksin teada, kas see on normaalne, et ta üli hyperaktiivne?
ta väga heas füüsilises arengus, 7 kuuselt hakkas juba käima jne
kuid vahets tundub et tal olex nagu ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Lp. lapsevanem,
arvan, et Teil tuleks last konsulteerida lasteneuroloogiga. Otsuse, kas laps on hüperaktiivne või lihtsalt aktiivne ja elurõõmus laps, saab siiski teha siis kui last näha ja Teiega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi