Väike kasv ja madal hemoglobiin 20.04.06 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!Minu 10 aastasel pojal avastati koolis tervisekontrollil kasvu aeglustumine ja hemoglobiin 114(mis pidi juba madal olema) ja kaalub28,5 kg.Muidu on ta reibas ja sportlik poiss,koolis saab hästi hakkama.Ainult söömisega on meil raskusi ja liha ning mune ei taha ta peaaegu yldse.Kas on mingeid toidulisandeid vöi kuidas ma pean hemoglobiini taset tõstma?Vöi polegi see teisiti võimalik, kui nöuda liha söömist.Ette tänades murelik lapsevanem Ene.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh küsimast! Soovitan Teil siiski pöörduda lastearsti vastuvõtule, et selgitada täpsed andmed lapse kasvu ja kaalu kohta. Ka hemoglobiin vajaks kontrollimist. Ühekordse mõõtmise järgi on raske järeldusi teha.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

hemoglobiin

Tere,
minu mure järgmine. Nimelt käisime lasteneuroloogi juures 2 murega, esiteks kunagi diagnoositi lapsel spastilisus ja teiseks et lapse kõne on kuidagi vähene.
Tuli ka jutuks,et lapsel ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Kui Hgl on madal, siis tuleks selgitada selle põhjus. Peaksite kindlasti jälgima lapse toidusedelit, et ta saaks piisaval hulgal rauda sisaldavat toitu(liha). Teie lapse Hgl ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi