13-aastane teismeline 15.03.04 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Peres on kasvamas 13-aastane teismeline tütarlaps, kes hiljuti teatas, et temast on saanud taimetoitlane ( põhjusel, et loomad ei sureks ) ja keeldub söömast grammigi liha, kala, kana, koguni ka muna. Vestlused, et ta võib taolise toitumisega oma tervise nii tähtsas arengu- ja kasvamisetapis alatiseks ära rikkuda, pole aidanud. Lisaks leiab lapse ema, et 13-aastane võibki ise sellist otsust teha ja kõik peavad sellega nõustuma ilma igasuguste tingimusteta.
Olles tõsises mures oma lapse tervise pärast tulevikus, soovin teada, kas tegemist on lihtsalt teismelise tujuga või on tegu tõsise meditsiinilise probleemiga, mis vajab spetsialistide abi.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh küsimast! Arstid soovitavad üldiselt segatoitu, eriti kasvuperioodis, kuid kui taimetoitlust kasutada mõistlikult, siis ei peaks terviserikkeid kujunema. Kui laps tarbib piimatooteid(piim, keefir, kohupiim,jogurt), mis oma olemuselt on samuti loomsed produktid, siis pole asi hull. Juurde peaks andma omega-3 rasvhappeid(saadaval apteegis). Tavalises toidus leidub neid rasvastes kalades(lõhe jt). Kui ema asub lapse poolel ja samas võib tegemist olla teismelise mööduva tujuga, kes avastab alles maailma, siis ei soovita tüli tõsta. Arvan, et tegemist ei ole meditsiinilise probleemiga. Jälgige, et taimetoit oleks võimalikult mitmekülgne.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

tikid pingeseisundi ajal

teismeline noormees /diagnoos syndrome de la tourette/tunneb end teistest viletsamana ning toimib koolis rahurikkujana.tikid on suuremad siis kui saab halva hinde.on olnud teraapias 2a.kuid enam ei soovi ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Te ei räägi, mis teraapiat on noormees saanud. Arvan, et peaksite oma arstiga asjad uuesti läbi rääkima ja koos sobiva ravivariandi leidma. Kui millegipärast on senine arst ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi