kukkumine 02.02.04 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Minu laps kukkus 9 kuuselt maha , käisime haiglas seal tehti uuringud ja lapsel oli koljuluus mõra. Sai järgmisel päeval haiglast välja. Käisime neuroloogi juures kuuajapärast kõik oli normaalne.
Nüüd on laps 3 poole aastane ja kas ma peaksin uuesti neuroloogi juurde minema või ei ole vaja. Lapse areng on eakohaline kaalub 15 kg ja pikkust 98cm. Laps on väga energiline. Kas tulevikus võib tulla mingeid probleeme või peavalusid.
Kui vanalt võib minna laste psühholoogile ja mis probleemidega?
Ette tänades ja Teile edu soovides Kairi.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere!
Aitäh küsimast!
Arvan, et Teie lapsel ei peaks tulema mingeid meditsiini vahelesegamist nõudvaid probleeme kukkumisest tingituna. Kui Teil kaebusi lapse suhtes ei ole ja perearst leiab ka kõik korras olevat, siis ei näe ma mingit põhjust neuroloogi poole pöördumiseks. Seda aga ei saa ma kuidagi välistada, et lapsel tema edaspidises elus probleeme ei teki, aga need pole seotud kukkumisega.
Laste psühholoog tegeleb juba ka lastega alla aasta vanuses ning probleemid selles vanuses on seotud lapse arenguga, hiljem lisanduvad käitumisprobleemid jne.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

pea peale kukkumine, ajutrauma

Tere, 1a laps kukkus pea ees mähkimislaualt maha - vannitoa kivipõrandale. lõgemest ettepoole tuli muhk ja peaaegu et otsaees on sinikas ja verevalum. perearst ytles, et kui 7 h jooksul mingeid symptomeid ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Koljuluu murd võib kulgeda ka ilma sümptomiteta. Üheks trauma tagajärjeks võivad hiljem olla peavalud, kuid mitte alati, nii et ette ennustada seda ei saa. Kuna luud on suhteliselt ...

Loe edasi

lapse kukkumine

Minu 4 kuune laps kukkus 40cm. körgusest voodist pörandale vaiba peale.peale kukkumist nuttis laps natuke,siisrahunes.Nüüd on möödas ööpäev,lapse käitumises midagi tavapäratut märganud ei ole.Kas on pöhjust ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Arvan, et muretsemiseks põhjust ei ole.
Lugupidamisega,
Anu Sööt

Loe edasi

5. kuune

Meie 5,5 kuune tütar teeb imelikku grimassi. Tõmbab nina ja kulmud kortsu ning nohiseb veidi kurjalt. Teeb seda ikka mitmeid kordi järjest. Mida ta sellega väljendada tahab?
Ja kas madalast voodist ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Kui beebi grimassitab, siis soovitan teda kindlasti lasteneuroloogile näidata.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: