Beebil ninaots sinine 02.03.21 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Kahekuusel beebil on juba umbes 10.-14. päeva ninaots sinakas. Tundub ka veidi paistes ja värv läheb järjest intensiivsemaks. Pühkida pole ära võimalik ja katsudes ei tee lapsele valu. Beebi viimasel ajal hõõrub süles olles näoga edasi-tagasi, nagu nina sügeleks vms.
Kas tegu võib olla hemangioomiga?
Kas sellega peaks pöörduma nahaarsti poole?
Kui see on hemangioom, siis kui kiiresti nina rohkem tursesse läheb ja missugust ravi on võimalik saada, et see ei jääks deformeerunuks?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Võimalik, et tegemist on hemangioomiga. Need suurenevad esimesel elupoolaastal, harva kuni 10 elukuuni, siis tekib nö seisuperiood ja pärast lapse aastaseks saamiseni hakkavad hemangioomid tavaliselt vähenema. Enamus hemangioome ei tekita mingeid probleeme, on vaid kosmeetiliselt näha. Ninas asuva hemangioomi korral peab jälgima, et laps saaks läbi nina hingata. Hemangioomide ravi ja jälgimisega tegelevad lastekirurgid, aga ka lastearstid. Kui hemangioom tekitab vaevusi, siis on võimalik kasutada ravimeid ja või laserravi.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Kas kolme kuusel beebil võivad tulla hambad?

Sooviks teada, kas kolmekuusel beebil võivad tulla hambad, ilastab palju, ei söö korralikult, on selline virin ja närviline. Kui toitu pakun, hakkab jonnima ja kisama, lapse kaal on normaalne, juurde on ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Tavaline hammaste lõikumise aeg on 6. kuu. Süljevoolus võib aga alata juba palju varem kui hambad lõikuvad.
Kui olete mures lapse söömise pärast, siis palun konsulteerige perearstiga. ...

Loe edasi

Lapsel ninaots ja põsed kollased

Tere,
Laps on 1 aasta vana. Lapsel on juba paar kuud ninaots ja põsed kollased, silmavalged mitte. Kusjuures porgandit ta saab ainult juurviljapüreedes 1 kord päevas, porgandimahla ei anna. Kas kollasus ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kui kollasus pole paari kuu jooksul tugevnenud ning silmavalged pole kollakad, siis on ebatõenäline, et tegemist võiks olla makaprobleemidega.
Porgandikollasuse korral ei ole ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: