Kolmekuuse beebi isutus 17.06.18 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Meil on mure kolmekuuse RPA-d saava beebi toitumisega seoses. Juba paar nädalat on ta söönud peamiselt siis, kui on unine, täiesti ärkvel olles sööb väga väikseid koguseid või ei ole üldse nõus sööma ja nutab, kui lutipudelit näeb (kuigi näib, et enne ja pärast toitmiskatset nutab näljast ). Abi ei ole söögivahede pikendamisest ega lühendamisest, piimasegu vahetamisest, jahedamast õhutemperatuurist, ranitidiinist (tal on kerge reflux). Tal on sünnist saati olnud probleeme liigsete kõhugaasidega, aga need ei ole sellisel määral toitumist mõjutanud (ka ei ole kõht sel ajal nii punnis, et gaasimuret kahtlustada). Mis võiks sellist toitumisprobleemi põhjustada? Hambad ei tohiks vist nii varakult endast märku andma hakata?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Imikutel võib tulla ette perioode, mil nad söövad halvemini. Kui lapsel on toidutagasiheidet, siis võivad nad ärkvel olles ettenähtud koguses piimasegus söömisest keelduda ja söövadki paremini magades. Jätkake ravi ranitidiiniga. Mõnel lapsel võib selline periood kesta mitu nädalat-kuid. Ka söövad lapsed halvemini siis, kui neil on nohu, mis häirib imemist. Hambad lõikuvad tavaliselt 6 kuu vanuses. Imemist võib häirida ka see, kui suu limaskestal on mingi ärritus, haavand, aga sel juhul peaks ka magades imemisel olema valus ja ka magades laps keeldub imemisest. Oluline on jälgida lapse kaaluiivet, kui laps kaakus juurde võtab, saab ta vajaliku toiduhulga kätte ja pole oluline, kas ta sööb magades või ärkvel olles. Loodetavasti selline toitumishäire mingil aja pärast möödub.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Beebi imelikud hääled

Tere! Minu 4 kuune beebi teeb selliseid hääli, samal ajal tõmbleb käte ja jalgadega hästi järsult. Kas selline asi on normaalne?

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Ma väga vabandan, et ei ole veel Teie küsimusele vastanud. Probleem on tehnilist laadi. Teie poolt lisatud fail ei avane.
Palusin kliinik.ee tehnilisel toel saata mulle fail e-mailile ...

Loe edasi

D-vitamiin

Miilised on d-vitamiini ülekülluse tunnused

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Vitamiin D hüpervitaminoosi korral suureneb oluliselt vere kaltsiumisisaldus. Vitamiin D ülekülluse tunnusteks võivad olla isutus, oksendamine, erutuvuse tõus, suur janu, rohke pissimine. Vitamiin ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi