Lapse kõrvad 16.03.18 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Lapsel on juba pikemat aega kõrvad väga vaigused, nii et vaik on juba kaugelt näha ja tihti ka kõrvast väljaspool. Alguses ei tundunud see probleemina kuid ükspäev kõrvu puhastades nägin kuidas lapse kõrva sisemus liikus. Kuulmekanal justkui sulgus osaliselt ja siis läks jälle normaalseks tagasi. Arvasin, et lihtsalt tundus, kuid nüüdseks olen seda korduvalt näinud, mõlemas kõrvas. Lapsel valus ei tundu olevat.
Pole varem asjast kuulnud, on see normaalne?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Kõrvavaiku ei pea eemaldama, välja arvatud juhul, kui see põhjustab kuulmislangust. Kui vaik tuleb juba kuulmekäigust välja, siis lihtsalt see ära pühkida. Mida rohkem kuulekäiku vatitikuga puhastades ärritada, seda rohkem vaiku tekib.
Kuulmekäigud on kõhrelised torukesed ja väikelastel on kõhred pehmemad ning võivad näida liikuvad. Lapse kasvades kõhred muutuvad tugevamaks.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Lapse tervislik seisund

4a ja 6 k tütarlaps, kellel algas kolmas aasta lasteaias, on viimasel ajal väga sageli haige. Teiseks eluaastaks oli tal olnud vaid stomatiit, EBV (2013), kaks korda nohu ja kaks luumurdu (2013 ja 2014). ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Osteogenesis imperfectal on palju alavorme ja haiguspilt väga varieeruv. OI lastel on suurema tõenäosusega astmalaadsed või astmanähud ja nad põevad sagedamini hingamisteede haigusi. Seepäarst korduvate ...

Loe edasi

palavik ,palavik

Tere
1 aasta 5 kuud,haigestus veebruari keskel temp. 38-39. Dgn. keskkõrvapõletik. 9 päeva amoxosycllini. 2 päeva vahet ja jälle temp. kõrge haigla-ikka kõrvad. Ravi zinaceti 3 päeva i/v edasi 5 ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Last nägemata ei saa kindlalt midagi arvata. Võimalik, et on järjekordselt kõrvapõletik ja vajadus kaaluda suntide panekut. See on üks võimalus, aga palavikul võib olla veel muidki põhjusi. ...

Loe edasi

Lapse kõrvad lukus

Tere
Olen seitsmeaastane poiss Kevin Kuusemets Pärnumaalt, Uulust. Minu kõrvad on haiged. Mõnikord valutavad palju. Üldiselt mitte. Kõrvad on lukus ja ma ei kuule normaalselt. Väidetavalt takistab ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,

Torukesed pannakse kõrva siis, kui lapsel on sagedased keskkõrvapõletikud (3-4 korda aastas) kuulmislangusega ja kui keskkõrva koguneb vedelik. Torukesed e. sundid on kõrvas niikaua ...

Loe edasi

mingi viirus

1.6 a. lapsel on 4-ndat päeva kõrge palavik. Olen pannud paracetamoli küünlaid(250), kui teisiti enam ei saa. Eile käis lastearst kodus ja vaatas lapse üle. Kopsud puhtad, kõrvad terved; nohu ja kurk punane. ...

Vastas dr Merle Paluste

Lugupeetud lapsevanem!

Kuna enamus palavikuhaigusi on põhjustatud viirustest, siis tõesti antibiootikumravi ei pea määrama. Sageli püsivad kõrged palavikud terve nädala. Perearst peaks kõrge ...

Loe edasi

laps tihti haige

Tere! Minu väike tütar (1a 3 kuud vana) on oma lühikese elu jooksul juba 5 korda pidanud antibiootikume sööma. kuidas see võib mõjutada tema mikrofloorat?

Kas see et laps on nii tihti haige ...

Vastas dr Merle Paluste

Lugupeetud Lapsevanem!

Kahjuks ei selgu teie kirjast, missuguseid haigusi laps on põdunud, seetõttu ei oska ka õelda, kas nii sagedased antibiootikumide tarvitamised on olnud õigustatud. Kui ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi