Lapse vereanalüüsid 11.01.18 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Lisasin failina vereproovid. Korrast on ära: Eosinofiilide suhtarv; monotsüütide suhtarv; monotsüütide arv ja d-vitamin. Kas peaks kuhugi nende näitude puhul pöörduma või millele need viitavad? Millega tegemist? Palju võib lapsele anda d-vitamiini?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Eosinofiilide arv on tõesti veidi suurem, aga mitte oluliselt. Selle põhjuseks võib olla allergia või sooleparasiidid. Monotsüüte võib veres olla rohkem pärast viiruse põdemist.
D-vitamiini tase võiks olla üle 70, aga kui see on üle 50, siis suurt D-vitamiini puudulikkust ei ole ja võite anda lapsele iga päev tavapärase doosi, so 400 -800 ühikut või 10 -20 mikrogrammi päevas.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Vastsündinul lümfisõlmed pea piirkonnas jätkuks

Tere
Küsisin mingi hetk nõu lapse lümfisõlmede osas mis tekkisid 1-nädala vanuselt kukla piirkonda. Hetkel tekkis vasakule veel 1.Siiani püsinud mõõtmetelt samas suuruses.Nüüdseks tehtud ka uhd ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Ka täiesti tervetel lastel võivad olla kuni 5 mm suurused lümfisõlmed tuntavad kaela piirkonnas, kuklas, kaenlaalusi ja kubemes. Vereanalüüsi vastuseid ei oska kommenteerida, sest ma ...

Loe edasi

Lapse korduv pikaajaline köha

6-aastasel tütrel tekkis umbes poolteist aastat tagasi köha, mis ei läinudki päris ära, vaid taandus hootisteks köhatamisteks. Vereanalüüsid mingit põletikku ei näidanud, kopsud olid kuulamisel puhtad. ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Mükoplasmat ja kopsuklamüüdiat ma praeguse köha põhjusena ei kahtlustaks, kuna Teie haigestumine oli ju sügisel ja sellest on liiga pikk aeg möödas, et seostada kahte haiguse omavahel. ...

Loe edasi

Operatsioonide vaheline aeg?

Tere!

Lapsega juhtus hiljaaegu õnnetus, mille tagajärel tõmbas võõrkeha hingamisteedesse (mõlemasse kopsu). Tehti suu kaudu operatsioonid, mille käigus võõrkehad eemaldati.
Nüüd on last ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kahe narkoosi vahelist minimaalset aega ei ole kindlaks määratud. Kindlasti on 1,5 kuuga lapse organism taastunud eelmisest narkoosist. Kui on vajadus uue narkoosi järgi, siis võib ...

Loe edasi

öine higistamine

Tere!
Mure selline, et 8-a. poeg peale magama jäämist 2-4 tundi higistab, pea, kael , õlavööde ja vahel ka selg altpoolt . särk on kaelusest pidevalt märg, padi ka. vahetan mitu korda rätikuid kaeluses, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Liighigistamise põhjuseks on kõige sagedamini lihtsalt lapse selline omapära. Tihti on ka mõnel teisel pereliikmel või lähisugulasel sarnane probleem.
Kuna Teie lapsel on higistamine ...

Loe edasi

Täppverevalumis

Tere!

Minu 2 a. ja 6 k. vanusel lapsel tekivad aeg-ajalt (paar korda aastas) valdavalt randmepiirkondadesse või käelabadele ja mõnikord kõrva taha väikesed täppverevalumid. Esmakordselt esines ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kõigepealt peab olema kindel, et tegemist on täppverevalumite ja ei millegi muuga. Seda saab hõlpsasti kindlaks teha vajutades lööbele. Kui lööve muutub heledamaks, siis pole tegemist ...

Loe edasi

Lapse isutus

Tere,
minu 6 kuune pisitütar ei söö. Rinda sai 1,5 kuud. Probleem algas umbes 3 kuuselt. Nii kui tundis piima maitset, hakkas ta nutma, surus huuled kokku või lasi piimal suust välja voolata - ei ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Halva isu põhjuseks võivad olla: kõhukinnisus, toit lihtsalt ei maitse, allergia pakutava toiduaine vastu, toidutagasiheide, kehvveresus. Kui laps väsib söömisel kiiresti ja seetõttu ...

Loe edasi

Lisa teemale kakaprobleemid

Lapse nahal on sünnist saadik üksikuid toksilise erüteemi täppe. Punane laik ja keskel valge täpp mis on nahast kõrgem. Tulevad ja lähevad. Varem oli jah lehmapiimale tundlik ja põsed läksid karedaks ja ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Lisatoidu andmist ei soovitata enne 4-kuuseks saamist ja mitte hiljem kui 6-kuuselt. Kui kaaluiive hea ja rinnapiima piisavalt, võiks alustada 6. elukuul. Esimene lisatoit võiks hea kaaluiibega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi