Huulekida 01.12.17 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Avastasin lapse hambaid vaadates(9kuune), et oleks nagu lapsel huulekida. Kas on tegemist huulekidaga ja kas peaks selle läbilõikama ennetades kõneprobleeme või valet hambumist?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Selles vanuses on raske ütelda, kas tegemist on keelekidaga, sest piimahammaste lõikudes ja igemete kasvades kida kinnituskoht, kuju ja suurus muutuvad.
Kas ja mis vanuses oleks huulekida operatsioon vajalik otsustatakse individuaalselt umbes 6-7 aasta vanuses.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Keelekida

Tere!Mul on 1,9 a tytar.Tal on yla-ja alahuule keelekida.Arst ytles et opereerida saab alles 4 aastast alates ja yldnarkoosi all.Kas varem siis teha ei tohi?Kui ei siis miks?KKui v2ga see takistab normaalset ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Päris mitmete operatsiooni nõudvate hädade puhul on operatsiooni aja suhtes sageli soovitused, millal oleks enam-vähem optimaalne aeg last opereerida. Üla- ja alahuule kida korral niisugust ...

Loe edasi

huulekida läbilõikamine

Hambaarst ütles, et minu 2-aastasel lapsel tuleb huulekida läbi lõigata, sest see võib hakata segama õiget hambumist. Kida ulatub tõepoolest esihammaste vahele, aga praegu ta küll midagi ei sega. Ka alguses ...

Vastas dr Maret Eller

Lugupeetud lapsevanem!

Täpse vastuse küsimusele saate, kui lähete oma lapsega näo-lõualuude kirurgi konsultatsioonile. Vastuse saab öelda spetsialist, kui on last näinud. Kui elate Tartu piirkonnas, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: