Imikul munandikott tume nagu pigmenteerunud 01.10.17 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Minu 3 kuusel pojal on munandikott muust nahast tumedam nagu pigmenteerunud. Kas see on normaalne?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Väikesel poisil võib olla munandikott tumedamat värvust, eritiveel, kui vanemad on tumeda nahaga. Tavaliselt on siis munadikott tumedam sünnist alates ja selline tumedam toon püsib esimese poolaasta vältel, siis hakkab nahavärvuse erinevus vähenema.
Kui arstid on kontrollinud lapse munadikotte ja suguelundeid ning leidnud, et need on korras, siis võib olla tegemist lihtsalt lapse omapäraga.
Üliharva on munandite naha tume värvus põhjustatud neerupealiste (hormoone tootvad elundid neerude peal) puudlikkusest. Sellisel juhul laps ei pruugi võtta hästi kaalus juurde ja munandite värvus peaks olema ka sünnisl juba tumedam.
Äkilise munandite värvuse muutuse põhjuseks võib olla äge suguelundite haigus, aga siis peaks laps olema ka rahutu, tal võiks munandite piirkonnas valu.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Kõva munandikott

Mure selles, et lapsel on munandikott kõva. Kas see on normaalne? Mul on endal 10a poiss ja ma ei mäleta, et tal sellist asja oli. Tavaliselt peaks ju imikul olema munandikott pehme. Ehk paar tundi päevas ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kõvemal munandikotil võib olla mitu põhjust. Esimene on kaasasündinud vesimunand, mille korral on aga munandikott kogu aeg kõva ja suurem. Kaasasündinud vesimunand on tavaliselt iseparanev ...

Loe edasi

Hingamine

Selline küsimus, et kas on normaalne, et nädala ja 1 päevane beebi uneajal hingeldab, nagu lõõtsutaks? Tundub kohati selline pindmine hingamine.


Ette tänades

Vastas dr Heli Grünberg

Tere!
Imiku hingamisrütm ei ole päris regulaarne. Kuid kui tundub, et imikul tekib lausa hingeldus või lõõtsutamine, tuleb perearsti poole pöörduda.

Heade soovidega
Heli Grünberg

Loe edasi

võpatamine

Tere!
Mure selline, et mida arvata sellest, kui 3 nädalane beebi magamise ajal vahel nagu võpatab või teeb muidu äkilisi liigutusi. Üles ta selle peale ei ärka, vaid magab rahulikult edasi. Laps ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Imikul võib une ajal olla üksikuid võpatusi. Kui aga imikul on võpatusetaolisi korduvaid tõmblusi järjest nö seeriatena, tuleks pöörduda lastenueroloogi konsultatsioonile.

Head ...

Loe edasi

5-aastasel tüdrukul suur kõht

Tere! 5-aastasel tüdrukul, kes on normaalkaalus (pikkus 110 cm ja kaal 17-18 kg), on suur kõht nagu imikul. Kuidas ja milliste meetoditega saaks tüdruku kõhtu "saledamaks"? Tänan!

Vastas dr Merle Paluste

Lugupeetud lapsevanem!

Eelkõige peab selgitama põhjuse.Põhjus võib olla vales kehahoius, samuti võib põhjuseks olla rahhiit. Peaksite pöörduma oma perearsti vastuvõtule.Kui haiguslikke põhjusi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: