stafülokok ninas 23.03.04 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

aitäh vastuse eest. ninast võeti proovid kui sattusime 10 päeva tagasi oksendamisega haiglasse, siis diagnoositi veel lapsel viirusinfektsiooni tagajärjel tekkinud bronhiit. nüüd on bronhiit välja ravitud aga koju saades määras arst gefiluse kapslid ja humeriga nina puhastamise.
haiglas olles oli lapse kaka ka roheline, limane ja sisaldas valgeid tükke - praegu ilus kollane ja tükkis. kas gefilus mõjub kuidagi stafülokokile?
teie vastusest sain aru et stafülokok ei tohiks üldse vaevusi põhjustada? kas gefilus on siis "igaks juhuks"?

Arst vastas:

dr Heli Grünberg

Pediaater

TÜ Kliinikumi lastekliinik

Tere,
Piimhappe bakterid, kuhu ka Gefilus kuulub, takistavad haigustekitajate levikut sooles. Rinnapiimatoidul olevatel imikutel on piimhappebakterid sooles valdavaks. Kõhulahtisuse korral või kui roe on roheline-limane, mõjutavad piimahappe bakterid soolemikroobide kooslust igal juhul soodas suunas ja seni ei ole leitud piimhappebakteritel mingit kahjustavat toimet. Piimhappebaktereid on juba lisatud ka mitmele imiku piimasegule. Ja tõepoolest kõhuhädasid ajalisel imikul ei õnnestu enamasti küll stafülokoki süüks veeretada. Sagedamini mõtleks võimaliku lehmapiimavalgu talumatuse peale.
Lugupidamisega
Heli Grünberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Imikul nina kinni öösiti

Tere! Mul laps on 2,5 kuune ja tal läheb nina öösiti alati kinni (viimasel ajal ka päeval magades) ja hommikuks on ninas kollid, muul ajal päeval on nina lahti ja kõik ok. Panen ninna meresoola speid, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Väikese lapse ninakäigud on kitsad ning laps ise ei oska nina nuusata ja seepärast kipuvad sinna ka kergemini ninakollid tekkima. Aevastamisega püüabki nina kollidest vabaneda.
Ega ...

Loe edasi

Norskamine

7-aastane poiss norskab juba mitu kuud . Norskamine algab kohe, kui laps on uinunud ja kestab kogu öö. Ei aita asendi muutmine, peaaluse kõrgemaks tegemine.
Norskamisega kaasneb hingamis-seisakuid.

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Suured põletikulised mandid võivad küll tekitada norskamist ja kui põhjuseks on suurenenud mandlid, siis pärast operatsiooni norskamine taandub.
Ka suure kehakaal soodustab norskamist. ...

Loe edasi

stafülokok

Nädalasel imikul tekkisid kätele vesivillid ning paistetus.Vesivillid mõne aja pärast lõhkesid.Lapsel palavikku ei olnud.Arst ütles ,et tegemist on naha stafilokokiga ning on nakkav.Imik on hetkel oma ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Nahalööbeid on raske kommenteerida ja ammendavat vastust anda, kui ise oma silmaga löövet-ville näinud ei ole. Villide põhjuseks võib olla stafülokokk, aga on ka teisi põhjusi. Enamus neist ...

Loe edasi

Stafülokok ninas

Minu 3-kuusel beebil leiti ninast stafülokok. Arsti jutust sain aru, et see on mädapisik ninas? Kas sain õieti aru? Kuidas seda ravida saab? Milles see tekib või kust see saadakse? Ja mida see põhjustab?

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Kahjuks ei selgu, miks mikroobi üldse otsima hakati. Ligikaudu iga kolmas vastsündinu saab stafülokoki emalt või sünnitusmaja personalilt juba sünnitusmajas. Väga paljudel inimestel on stafülokokk ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi