5-aastasel tüdrukul suur kõht 09.06.01 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere! 5-aastasel tüdrukul, kes on normaalkaalus (pikkus 110 cm ja kaal 17-18 kg), on suur kõht nagu imikul. Kuidas ja milliste meetoditega saaks tüdruku kõhtu "saledamaks"? Tänan!

Arst vastas:

dr Merle Paluste

Pediaater

Tallinna Lastehaigla, Telliskivi Perearstikeskus

Lugupeetud lapsevanem!

Eelkõige peab selgitama põhjuse.Põhjus võib olla vales kehahoius, samuti võib põhjuseks olla rahhiit. Peaksite pöörduma oma perearsti vastuvõtule.Kui haiguslikke põhjusi ei leita, tuleks teha kõhulihaseid tugevdavaid harjutusi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

kõhukinnisus

Olen natuke mures lapselapse kõhukinnisuse pärast. Tüdrukul on peaaegu koguaeg kõht kinni, väljaheide moodustub kuulikestest ja heite läbimõõt on minu meelest ülemäära suur, ca 3- 4 cm. Ja ta peab alati ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Lastel on suhteliselt sageli probleemiks kõhukinnisus. Kui rooja peal on verd, siis võib kõva kakamassi väljutamine tekitada päraku ümbruse rägade (lõhesid) ja nendest võib tekkida ...

Loe edasi

Küsimus vereanalüüsi kohta

Tere,

5. aastasel tüdrukul on üle kahe kuu olnud kuiv köha (köhatamine), millele ei ole põhjust leidnud ei perearst ega LOR. Nüüd saadeti meid uuesti LOR-ile ja enne seda tehti ka vereanalüüs. ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Teie lapse vereanalüüsi põhjal ei saa mitte kuidagi diagnoosida mikrotsütaarset aneemiat. Ilmselt on vereanalüüsi normväärtuste juures jäetud arvestamata lapse vanus ning sulgudes toodud ...

Loe edasi

Rinnanibude "paistetamine" 7-aastasel

Tere dr.Voor,
kirjutan järgmise mure pärast: minu 7-aastasel tütrel on hakanud rinnanibud paistetama, nagu oleks alanud rindade kasv - nibud on valulikud ja paises. Vasak rohkem kui parem. Kui küsisin, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Rinnanibude suurenemine 7-aastasel tüdrukul on liiga varane. Palun pöörduge oma perearsti poole, kes annab saatekirja laste endokrinoloogile.

Lugupidamisega,
Tiia ...

Loe edasi

Punnkõht

Kas see on normaalne, kui 2,6 aastasel tüdrukul on ees punnkõht. Olen kuskilt lugenud, et siis võib midagi viga olla?

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Punnkõhul võib olla mitu põhjust. Nt lõtv lihaskond e. lihashüpotoonia. Aga ka kõhuõõne organite suurenemine võib olla punnkõhu põhjuseks. Pöörduge palun lastearsti vastuvõtule, et selgust ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi