Astra Zeneka vaktsiini järelsümptomitena punased veretäpid kehal 10.04.21 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere,
sooviksin teada, mida tähendavad või näitavad 5-6 päeva pärast Astra Zeneka koroonavaktsiini saamist ilmnevad punased pisikesed täpid käsivartel, reitel ning kehal? Tehtud üldvere analüüs, trombotsüütide näitaja on normis. Muus osas on enesetunne hea.
Ravimiameti ja muudes vaktsiinijärgsete sümptomite infokirjades palutaks erinevate sümptomite ilmnemisel pöörduda kas perearsti poole või EMOsse. Kuna perearst ei osanud rohkemat kommenteerida, ütles ainult et tromboosiohtu ei ole kuna trombotsüütide näitaja on normis ning lihtsalt jälgida kulgu. Siiski tahaksin teada, kas ilmnenud täpid kehal, mida üksikult juurde lisandub, on lihtsalt keha reaktsioon nimetatud vaktsiinile, või sellel mingi konkreetsem tähendus?

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Täpid näevad pildil välja tillukeste hemangioomidena. Tromboosile see ei viita.
Küll aga näeb välja individuaalse naha reaktsioonina. Kuna tekkis 5-6 peale vakstineerimist, siis on seos vaktsineerimisega olemas. Kuna trombotsüütide hulk on normis ja enesetunne hea, siis võiks seda hinnata kergeks kõrvaltoimeks.
Viimasel juhul need peaksid mõne nädalaga kaduma.

Kindlasti tasub jälgida om enesetunnet ja probleemide esinemisel informeerida perearsti võimalikult kohe.

Perearst saab täita ka info kõrvaltoime esinemise kohta, maailmas kogutakse praegu kõiki vaktsineerimisega kaasnevaid nähtusid, koos saame ka targemaks. Sellist haigust ei ole varem esinenud ja kogu info on väga oluline.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Trombotsüütide näitaja lapse veres

Tere. Minu kuueaastasel pojal on vereanalüüsis PDW alla normi: 9,5 fl. Kas on põhjust muretsemiseks ja vajab täiendavaid uuringuid? Tänan!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Ei vaja täiendavaid uuringuid, kui see oli ainus normist väljas näitaja.
PDW on trombotsüütide mitte mõõdetav, vaid arvutuslik parameeter. Üsna sageli näeme seda tulemust väljaspool ...

Loe edasi

ASAT JA ALAT tulemused

Tere,
Eelmisel suvel analüüsiti kilpnäärme talitust ja kõik oli korras. Teistest näitajatest ei rääkinud perearst mule midagi. Hiljuti tuli pereringis juttu ja käisin digiloos neid tulemusi vaatamas ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

ALT ja AST on üsna ebaspetsiifilised näitajad, mis muuhulgas võivad tõesti viidata ka maksakahjustusele.
Teie puhul on tulemused pigem referentspiiri ülemises osas kui normist väljas. ...

Loe edasi

Kommentaar vereproovi kohta

Tere, lasin ise Synlabis teha vereproovi , et kontrollida näitusid ja põletikke organismis.
Lisas on toodud analüüsi tulemused, palun teie kommentaari analüüsile.
Alla või üle normi on väärtused ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kahjuks ei avane teie poolt kaasapandud faili vereanalüüsi pildiga. Kuid püüan vastata teie küsimustele.
PDW on trombotsüütide suurust puudutav arvutuslik parameeter, mille diagnostiline ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere!
Kas te saaksite kommenteerida juurde lisatud vereanalüüsi? Ferritiin on ka varem olnud üle normi, aga mitte nii palju.

Ette tänades!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kuna mul puudub info teie tervisliku seisundi ja kaasuvate haiguste kohta, siis ainult vereanalüüsi konsulteerida tegelikult ei saa.
Teie vereanalüüsis hakkab silma suurenenud hemoglobiini ...

Loe edasi

Analüüside lugemine

Tere.
Palun teist arvamust. Küsin tütre tervisemure tõttu (pidev peavalu, turses liigesed, kuumav ja turses turjapiirkond, kael kange). Vanust 21. Lapseeas põdenud artriiti.
Kas alumised verenäidud ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Turses liigesed on liigesepõletiku tunnus küll. Peavalu ja muud kaebused on üsna ebaspetsiifilised, s.t. nad võivad esineda erinevate haiguste ja funktsionaalsete häirete puhul.
Hetkel ...

Loe edasi

neutrofiilide madal tase

Tegin perearsti juures vereproovi ja selles oli neutrofiilide arv väga madal - 1,35 (ref väärtus 1.9-6,7 E9/L) ja see on pidevalt langustrendis. Perearsti õde ütles, et mul on neutropeenia ja pöördugu ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kahjuks ma ei tea teie onkohematoloogilist diagnoosi, seetõttu ei saa küsimusele ammendavat vastust anda.
Neutropeenia kaasneb paljudele nendele haigustele ja teatud juhtudel on ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere
palun ülevaadet 88.a mehe verepildist.
Kas soovitaksite lisauuringuid, - analüüse, milliseid?

Glükoos,Kusihape, Alat, Asat, reumatoidfaktor referentsi vahemikus.
Verelipiidid ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Silma hakkab suurenenud põletiku näitaja CRP ja suurenenud settekiirus, samuti monotsütoos.
Antud juhul peaks selgitama, mis on põhjustanud käe turse, kus kindlasti on mingi põletiku ...

Loe edasi

liigne ferritiin

Tere!
2 aastat tagasi oli mul hemogloboini tase günekoloogilistel põhjuste lväga madal ( 72). Sain kolmel korral Monoferi ülekandeid , kokku 5 karpi ja kolme nädala jooksul tõsteti nii hemogl. tase ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Ferritiini kõrgel tasemel võiks olla 3 põhjust, mida tasuks üle kontrollida:
1. tehniline probleem - igat mitteootuspärast labori uuringu tulemust tuleks korrata, et olla kindel, ...

Loe edasi

D-diameerid veres

Tere! Lasin endale ise teha vereproovid ja ka D-diameerid .Põhjus miks lasin D- diameerid teha on jalgade veenilaiendid ja vaagnavalu ja vahel tekib selline rögane köhahoog .D-diameerid oli 680 aga alla ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Synlabi määramismeetodi ühikud ei ole korrelatsioonis haiglalaborite omadega, seega päris hästi tulemust kommenteerida ma ei saa.
Arvestades Teie hormoonaktiivse spiraali olemasolu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: