Tervis jukerdab 01.04.21 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere!

Viimastel aastatel on tekkinud probleem nahaga- tekkivad tumedat varvi sügelevad laigud alakõhu piirkonda ja kätele, kaenla piirkonda. Lisaks kõhuvalud mao piirkonnas. Viis päeva tagasi tekkis tugev tinnitus koos peapöörtsusega. Tehtud igasugu analüüsid ja MRT, kõik näib korras olevat. Olen tähele pannud, et MPV näit vaikselt langeb, kuu jooksul 0.1 ühikut. Arst ütleb, et kõik on korras. Viimane vere analüüs:

K2E/K3E-veri
HbA1c paneel

HbA1c 4.992 % 4-6
HbA1c (IFCC) 31.04 mmol/mol 20-42
31.03.2021 09:28:00
K2E/K3E-veri
Hemogramm 5-osalise leukogrammiga

WBC 4.96 E9/L 4.1-9.7
RBC 4.99 E12/L 4.5-5.7
Hb 159 g/L 134-170
Hct 44.1 % 40-49
MCV 88.4 fL 82-95
MCH 31.9 pg 28-33
MCHC 361 g/L 322-356
RDW-CV 12.6 % 12-15
Plt 233 E9/L 157-372
MPV 8.7 fL 9.2-12.3
LCR 15.8 % 17.8-45.1
Neut% 62.3 % 40-80
Lymph% 23.2 % 20-40
Mono% 11.5 % 2-10
Eo% 2.4 % 1-6
Baso% 0.6 % 0-2
Neut 3.09 E9/L 1.9-6.7
Lymph 1.15 E9/L 1.3-3.1
Mono 0.57 E9/L 0.24-0.8
Eo 0.12 E9/L 0.02-0.4
Baso 0.03 E9/L 0.01-0.08
NRBC% 0 /100WBC 0-0.02

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Tumedamad laigud on sageli seotud pigmendi ladestusega ja keskeas on see üsna tavaline, kuid sügelemine ei ole tüüpiline kaebus. Tundub, et nahaarst oskaks siin täpsemalt vastata.
Tinnitus ja peapööritus vajab muidugi põhjuse täpsustamist, saan aru, et MRT tehtud ja leiuta. Võib olla funktsionaalne häire.
Kõhuvalud nõuaksid muidugi gastroenteroloogi konsultatsiooni ja vajadusel ka gastroskoopiat.

Vereanalüüs siin nende probleemide puhul eriti edasi ei aita ja see on ka korras.
MPV on trombotsüütide ehk vereliistakute arvutuslik parameeter ja erilist kliinilist tähendust ei oma. Kui PLT arv on korras, siis pole põhjust muretseda.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

vereanalüüs

kui ei ole haigekassat kas ja kui palju maksab vere täielik analüüs. tervis halb. elan meremeeste haigla lähedal. tervislikel põhjustel ei tööta.tasakaal jn. olen 43.a. naine.

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Sõltub sellest, mida Te mõistate "vere täieliku analüüsi" all. Tavaline kliinilise vere automaatuuringu hind on maksimaalselt 33.00 krooni.
Tervitades
Jüri laasik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: