lapse verenalüüs 02.08.19 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere.
Tegime täna korduva vereanalüüsi pojale, sest lapsel oli juuni lõpus seiklusrikka päeva õhtuks tugevam nõrkuse hetk koos kahvatumise
( huuled sinised ) ja kerge jala tõmblusega. Käisime EMOS , seal tehtud vereproov lisatud failis. Kuna vereproovid olid väidetavalt korras, siis arvati, et emotsionaalsest pingest, kuna laps tõesti väga tundliku närvisüsteemiga. Suunati ka Elektroentsefalograafia uuringule. Sealt mingit haigusseisundit välja ei loetud.
Täna tegime uue vereanalüüsi, vastuse saime õhtuks digilugu.ee.
Murelikuks teeb lisatud kommentaar vere raua sisalduse uuringu järel olevasse lahtrisse - nõrk hemolüüs, lisatud uuringutulemused failis. Mida see võiks tähendada? Laps muidu pealt näha terve enam-vähem.
Plaanime minna esmaspäeval perearsti juurde, aga kas peaksime kiiremas korras veel mingi eriala arsti juurde minema?

Arst vastas:

Liisa Kuhi

dr Liisa Kuhi

Laborimeditsiini arst

Ida-Tallinna Keskhaigla

Tere!

Aitäh kirja eest!
Teie poja vastuses olev kommentaar on mõeldud labori poolt raviarstile ja tähendab tehnilist märkust proovimaterjali kohta. Vereproovi nõrk hemolüüs võib tekkida teatud põhjustel verevõtmise käigus ja võib mõjutada mõningaid tulemusi, mida arvestab arst tulemuste tõlgendamise käigus. Selle kommentaari alusel ei ole vaja kiiremas korras eriarsti poole pöörduda.

Parimate soovidega
Liisa Kuhi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Covid19 ja põletiku näitaja

Tere! Olin lähedalt covid19 lähikontaktne (samas elukohas elav pereliige põdes sümptomitega). Selle aja jooksul jäin ka ise haigeks- palavik tuli ja läks, kurguvalu, nohu, peavalu, lihasvalud jms. Käisin ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kordustest tundub olevat mõistlik mõte, COVID-19 testi tulemus sõltub väga kvaliteetsest proovivõtust.
CRP 10 mg/l on just viirusele iseloomulik vähene muutus.
Soovitaksin ...

Loe edasi

Vereanalüüs näitab ALAT 27 kas see on halb näitaja ja millega on probleeid.

kas verepilt on halb

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kui kaebusi ei ole ja ALAT on 27, siis mingit patoloogiat diagnoosida ei saa.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Loe edasi

Vere analüüs

Hb
151 g/l 134-170
Hct
45.4 % 40.0-49.0
WBC
5.5 E9/L 4.1-9.7
RBC
5.22 E12/L 4.50-5.70
MCV
87.0 fl 82.0-95.0
MCH
28.9 pg 28.0-33.0

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Küsimus puudub, seega ei saa ma millelegi vastata.
Analüüs korras.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Loe edasi

Vere analüüsid

Tere!
Lapsel hoiab ~37,2 temperatuur 3 nädalat, valutab kurk, on nohu ja õhtuti köhib. Arst vaatas, kirjutas välja Kataplasmat, Avamys. Võtsime ka Zyrteci. Milles võib probleem? Nii kaua ta jääb ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Raske öelda ainult vereanalüüsi põhjal.
Püüan edastada selle info, mis siit kätte saab.
Põletikunäitajad (WBC ja CRP) on referentspiirides, seega bakteriaalset põletikku ei ...

Loe edasi

Passiivse suitsetamise markerid

Elame kortermajas, kus peame taluma passiivset suitsetamist. Soovin analüüsida, mil määral on kahjulikud ained tubakasuitsust jõudnud 5a lapse organismi. Olen jõudnud ise selleni, et seerumist ja uriinist ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kotiniini määratakse uriinist. Tegemist on kvalitatiivse uuringuga, mingit nn. numbrite see uuring ei väljasta.
Samas ei ole uuring mõeldud passiivse suitsetamise kindlaksmääramiseks.
Loe edasi

Antikehad

Tere!

Kas oskate seletada, miks ei tekkinud minul antikehad kuigi olen koroona läbi põdenud ja teinud ka PCR test kahel korral.Põdesin üsna raskelt ja seoses reisiga olin sunnitud tegema teise ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Infektsiooni järgne immuunreaktsioon on väga varieeruv, võib olla teatud isikutel väga väljendunud, teistel aga oluliselt tagasihoidlikum. Immuunkaitse ei sõltu põdemise raskusest, see ...

Loe edasi

Antikehad

Tere!
Käisin Synlabis antikehasid testimas, tulemus oli positiivne ja number 437,4. Olen vaktsineeritud AZ-ja covidit põdenut ei ole. Küsimus, kas peaksid tõhustusdoosi tegema?
Tänud ette!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Tõhustusdoosi vajadust ei kinnita ega lükka ümber antikehade number, selliseid kliiniisi kriteeriume ei ole.
Tõhustusdoosi kasuks otsustamisel tuleks arvestada:
1. millal ...

Loe edasi

B-12 näit

B-12 labori vastuses punasega märgitud, 1057 pmol/l, ja on normist üle. Kuidas seda tõlgendada?
Ravimitest tarvitan vererõhurohud, suhkrurohud, maokaitserohi ja, harva, valuvaigistid.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Ravimite järgi otsustades on teil diabeet, see võib mõnevõrra suurendada ka B12 vitamiini taset. Kui see on ainus näitaja, mis on normist väljas, siis väga muretsema ei peaks. Pigem soovitaksin ...

Loe edasi

Vereproov

Tere, kaks aastat tagasi hakkasid erinevad valud üle keha, kõige rohkem liiges ja lihasvalud.
Avastati puukborrelioos, sain ravi peale.
Olen käinud neuroloogi vastu võtul, nende luu valude ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Krooniliste kaebustega oleks mõistlik teha endale ravikindlustus ja leida üks arst, kes teie probleemidega kursis on. Juhuslikud tasulised vastuvõtud lahendavad harva probleemi.
Teie ...

Loe edasi

INR analüüs lapsel 3 aastane

Tere! Lapsel 3 a. plaanis adenoidi op. Tegime vere an. enne oppi,mis näitas INR tulemus 1.55, PT 49%, ApTT 66. Kas on vaja hematoloogi konsultatsiooni, momendil LOR ei soovita oppi teha. Ema muretseb,kas ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Antud juhul oleks oluline, kas lapsel esineb veritsusi või mitte.
Kui laps on olnud terve ja probleemideta, siis soovitaksin esimese asjana uuringut korrata, et välistada juhuslik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: