Verenäidud 21.07.19 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Mida annab lugeda nendest vereproovidest mis on tehtud 3 kuu jooksul. Eo, Ig, Mono, RdW-CV, WBC langus ?

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Kui lähtuda ainult vereproovi kohta esitatud küsimusest, siis Eo, Ig, Mono ja WBC näitajad on täiesti normi piirides ja RDW-CV on seda parem, mida väiksem number, seega pole ka siin midagi haiguslikku.
Vereproovist on näha, et teil on esinenud mai alguses hemoglobiini vähene langus, mis võib olla tingitud hiljutisest sünnitusest, ja punavere näidud on ajas pigem paranenud.
Saan aru, et teie probleemiks on üldine halb enesetunne ja hiljuti on lõpetatud borrelioosi ravi. Borrelioosi analüüse korrata ei ole vaja, see diagnostika põhineb antikehade määramisel ja need jäävad positiivseks aastateks. Igasuguste järelduste tegemine borrelioosi antikehade numbriliste väärtuste alusel on meelevaldne. Tõenäoliselt on tehtud ravi olnud tõhus.
Soovitaksin teha üldine tervisekontroll, kontrollida üle kopsude seisund radioloogiliselt, üldbiokeemilised uuringud neerude, maksa ja põletikunäitajate hindamiseks, EKG. Kui kõik tundub korras, võiks perearstiga nõu pidada ärevushäire kontrolli alla saamiseks, need on väga sagedased ja põhjustavad paljudele suuri füüsilisi ebameeldivusi.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Neutrofiilide arv veres

Tere
Mida tähendab, kui neutrofiilide arv veres on kasvanud? Ei ole üle 2. juuni 2013 oli neutrofiilide arv 2.6 ja 20 detsembril võetud vereproov näitas 5.3. Ülejäänud verenäidud olid väga sarnased ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Ainult sellise numbri põhjal on tegelikult raske otsustada, oleks vaja näha ka mõõtühikuid ja vastava labori referentspiire.
Aga neid teadmata tundub, et mõlemad tulemused on referntspiirides ...

Loe edasi

Rauapuudulikus

Olen üle 4 aasta pidevalt rauatablette võtnud. Nüüd soovitas uus arst mul kuu aega vahet pidada, kuna verenäidud on korras (valgeveri 5,0 ja punane 13,5) ja pidev rauatablettide võtmine kurnab magu. Vedelat ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Diagnostikuna ei oska selles osas Teile adekvaatselt vastata ja soovitan järgida erialaarstide (hematoloog) ning oma perearsti soovitusi.
Lugupidamisega
Jüri Laasik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: