Vereproov 12.01.19 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere. Põen kopsupõletikku ja määrati kahed antibiootikumid korraga- Klacid ja furocef. 28.12 algas palavik, 31.12 läksin arstile, kes määras amoxillini ja 05.01 sain EMOs eelpool mainitud antibiootikumid. Nüüd on 7p ravi läbi ja vereproovist selgus, et teombotsüüdide arv on 533 (ref.väärtus 145-390). 05.01 ja 09.01 tehti ka vereproov ja siis olid see näit 300 juures. Muud näitajad on korras, crp langes 77 pealt 6,6 peale . Hirmutab trombotsüüdide järsk tõus. Millest see olla võib?

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Kui teil oli kopsupõletik, siis näitab haiguse paranemist ja põletiku taandumist antibiootikumravi toimel CRP langus 77>>6,6-ni.
Trombotsütoos ehk trombotsüütide hulga suurenemine on ilmselt funktsionaalset laadi ja mööduv nähtus. Viimase kontroolimiseks on soovitav korrata hematoloogilist uuringut paari nädala pärast.

Ajutine trombotsüütide hulga suurenemine võib olla seotud möödunud põletikuga või olla tingitud antibiootikumravist (furocef). Kui trombotsütoos järgmisel uuringul on kadunud ja trombotsüütide arv on normi piirides, ei ole muretsemiseks ja täiendavateks uuringuteks põhjust.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereproov

Tere! Sooviksin teada,kas vereproov on korras aru saan ainult niipalju,et b ja d vitamiini puudus on,aga sooviksin teada,kas ülejäänud on korras?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Laboriuuringute tulemused on referentspiirides. D-vitamiini võiks juurde võtta, meie geograafilises asukohas tavaline leid.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere.Olen pikemalt aega haige olnud (3 nädalat)Võtsin Klabax ja Osoamoxi tablette.Mõlemaid tarvitasun järjest 7 päeva.Aga ikkagi on köha ja nohu.Palaviky ei ole Käisin arstil tegin vereproovi.Kas mu vereproov ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teil on vereproovis leukotsütoos neutrofiilide arvelt, mis on põletiku tunnuseks. Seega ei ole korras vereproov.
Köha ja nohu vajaksid täpsustamist, kas ei ole lisandunud kopsupõletikku ...

Loe edasi

Lapse vereproov

Tere

1. Kolme kuuse lapse vereproovist nähtus, et müelotsüütide hulk on 1%. Referentsväärtus on 0%. Mida sellest järeldada?
2. Mida tähendab, kui proovimaterjal on hemolüütiline?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Hemolüütiline vereproov tähendab seda, et vere võtmisel said punaverelibled kannatada ja see proovimaterjal ei ole päris täisväärtuslik. Mitmete analüüside jaoks ei ole see sobiv.
Loe edasi

Mida ütleb vereproov?

Mida ütleb mu vereproov?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kaebused võivad, aga ei pruugi olla seotud podagra diagnoosiga. Teil kaasneb ka neerukivitõbi, seega on podagra kahtlus igati põhjendatud.
Vereanalüüsi kaudu ei ole kusihappe suurenemine ...

Loe edasi

Vereproov korrast ära?

Tere! Muretsen vereproovi pärast, kus Hct, RBC,MPV ja PDW on kõrgemad.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vabandust, te kirjutate, et olete mees ja siiani imetate? Äkki läks midagi segamini?
Vereproov on üldiselt korras, hematokriti väärtus viitab sellele, et võiksite rohkem vedelikku ...

Loe edasi

Halb enesetunne ja vereproov

Tere
Tunnen end juba päris pikalt väga väsinult ja halvasti. Olen võtnud kolm kuud erinevaid rauapreparaate. See on viimane vereproov. selle järgi nagu tundub, et hb on korras.
Hb 109
Hct ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie vereproovis äratavad tähelepanu MCV, MCH ja MCHC madalamad tulemused, mis viitavad siiski rauapuudusele organismis. Soovitaksin ferritiini määramist, mis näitab kõige paremini rauavarusid ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Mida näitab tavaline vereproov? Mis asju sealt välja loetakse? Kui perearsti õde andis vastuse et veri korras..siis mis nimelt? Tehti vereproov ja lisaks hemoglobiin, b12 ja d vitaminn.. kõik korras. Aitähh

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teile tehtud vereanalüüsi näitajate põhjal saab öelda, kas teil on aneemiat või käigusolevat põletikku (juhul, kui ei tehtud ainult hemoglobiin, vaid hematoloogiline automaatuuring vererakkude ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: