Vereanalüüsi tulemused 17.04.18 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere!
Soovin selgitust mõnede normist kõrvale kalduvate verenäitajate, eriti eosinofiilide arvu ja suhtarvu, kohta. Kas peaks tegema täiendavaid uuringuid?

Vereanalüüsi tulemused:
HbA1c • 4.8 % 4 - 6 %
HbA1c • 29.2 mmol/mol 20 - 42 mmol/mol
Glükoos • 5.4 mmol/l 4.1 - 6.1 mmol/l
C-reaktiivne valk (kõrgtundlik) • 1 mmol/l
LDL-kolesterool • 3.9 mmol/l 90 ml/min/1,73m2
Hemoglobiin • 154 g/l 136 - 163 g/l
Hematokrit • 43.9 % 40 - 54 %
Leukotsüüdid • 5.2 E9/L 4.5 - 10.4 E9/L
Erütrotsüüdid • 5.21 E12/L 4.4 - 5.4 E12/L
MCV • 84.3 fl 84 - 98 fl
MCH • 29.6 pg 28 - 36 pg
Trombotsüüdid • 278 E9/L 150 - 450 E9/L
Neutrofiilide suhtarv • 31.5 % 40 - 80 %
Eosinofiilide suhtarv • 10.1 % 1 - 5 %
Basofiilide suhtarv • 0.6 % 0 - 1 %
Monotsüütide suhtarv • 9.1 % 1 - 11 %
Lümfotsüütide suhtarv • 48.7 % 20 - 45 %
Neutrofiilide arv • 1.63 E9/L 1.5 - 6.7 E9/L
Eosinofiilide arv • 0.52 E9/L 0.03 - 0.44 E9/L
Basofiilide arv • 0.03 E9/L 0 - 0.1 E9/L
Monotsüütide arv • 0.47 E9/L 0.2 - 0.8 E9/L
Lümfotsüütide arv • 2.52 E9/L 1.3 - 3.6 E9/L
Kilpnääret stimuleeriv hormoon ehk TSH • 0.81 mIU/l 0.4 - 4 mIU/l
Ferritiin • 125.7 μg/l 28 - 370 μg/l
Vitamiin D (25-OH) • 43.9 nmol/l > 75 nmol/l

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Vereanalüüsid on muidu korras. Teie tähelepanu pälvis veidi suurenenud eosinofiilide väärtus. Tegemist ei ole patoloogiliselt kõrge väärtusega, tõus on tagasihoidlik.
Esimese valikuna soovitaksin uuringut mõne aja pärast korrata. Vahel esineb lühiajalisi kõrvalekaldeid, millele ei leitagi põhjust ja mida ei seostata otseselt haigustega.
Eosinofiilide hulka suurendavad allergilised reaktsioonid (nii hingamisteede, seedetrakti kui nahanähtudega) ja seedetrakti parasiithaigused ehk kõhuussid. Viimasel juhul ootaks küll kõrgemat eosinofiilide väärtust kui teie oma.

Kõige tõenäolisem on siiski juhuslik numbriline kõrvalekalle, mille välistamiseks soovitaksin uuuringut paari nädala pärast mõnes teises laboris korrata. Tasulisi laboriuuringuid ilma arsti saatekirjata saate teha Põhja-Eesti Regionaalhaigla labori registratuuris 9 (Sütiste 19) ja Ida-Tallinna Keskhaigla laboris (Ravi 18), tasudes nende eest kehtiva Eesti Haigekassa hinna. Või oma perearsti juures.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüsi tulemus

Minu poja (13a) vereanalüüs on korrast ära,pikkus 162 ja kaal53
Palun soovitusi,kuidas olukorda parandada.
MCH 26,3
PDW 10,7
Neutrofiilide % 34,4
Lümfotsüütide % 47,7
Vitamiin ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Madalamad on MCV ja MCH tulemused, mis viitavad rauapuudusele. Annemia ei ole veel tekkinud, HgB väärtus on 131 g/l, mis on korras.
Lümfotsüütide ja neutrofiilide suhte muutus viitab hiljuti ...

Loe edasi

monotsüüdide arv veres kõrge

Olen mures ,sain laborist vereanalüüsi tulemused ,mis 11,1
see näit on ju üle maksimumi .Kuhu ma peaksin pöörduma ,et täpsemat infot saada.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kas ma saan teist õigesti aru, et 11,1 on monotsüütide üldarv vereproovis? Tegelikult on vereproovi tulemuse konsulteerimiseks vaja näha kõiki proovi näitajaid, mitte ainult üksikparammeetrit.
Loe edasi

Vereanalüüs

Tere.
Arst kiitis selle analüüsi (lisatud) tulemused heaks, vaatamata sellele et referentsist väljas kohati. Milline on Teie arvamus?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Referentsist väljas olevad parameetrid ei ole kliiniliselt olulised. Eosinofiilide madalam tase ei ole patoloogia. Lümfotsüütide absoluutarv on korras. Komplekshinnanguna tegemist normaalse ...

Loe edasi

Analüüside vastused

Tere!

Käisin vereanalüüsi andmas. Palun öelge kas kõik on korras? Lisasin analüüsid pdf. failina.

Aitäh!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Madalamad väärtused erütrotsüütide indeksitel (MCV ja MCHC) viitavad rauavaeguse võimalusele. Kuigi seerumraud on normi piirides, ei välista see rauapuudust. Õigem verenäitaja rauavaeguse ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemused

Tere

Olen 30 aastane mees, kaal: 82 kg, mittesuitsetaja.

Oleksin tänulik kui vaataksite üle ja annaksite hinnagu järgmiste vereanalüüsi näitajate osas:

Hemoglobiin ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie uuringuvastused on referentspiirides ehk vastavad ootuspärastele tulemustele. Kontrollitud on kliiniliste verd, puuduvad aneemiua ja põletiku tunnused. Neerufunktsioon normis. Kolesterool ...

Loe edasi

lümfotsüüdid

Kaks nädalt tagasi andsin vereanalüüsi mille tulemused näitasid, lümfotsüütide hulgaks 51 protsenti. Norm. on 15-45. Kas tegemist on juba millegile halva endelisega. Kas see võib tuleneda ka märtsi kuul ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Lümfotsüütide arv, mis Teil määrati ei ole küll niipalju tõusnud, et peaks liialt muretsema. Nende tõus võib olla tõesti põhjustatud hiljutisest infektsioonist, sest sel puhul lümfotsüütide ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: