küsimus 05.12.17 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere
Sain äsja vastused: Folaat 18,56 nmol/l >7,64 Vitamiin B12 (aktiivne) /
Holotranskobalamiin 148,7 pmol/l >35,0. Kas tegu on juba liiga kõrge näiduga või mis järku jäävad?
Samuti on pikemat aega PDW 10,3 %, kas omab tähtsust?

Arst vastas:

Liisa Kuhi

dr Liisa Kuhi

Laborimeditsiini arst

Ida-Tallinna Keskhaigla

Tere!
Tänan küsimuse eest! Folaati ja holotranskobalamiini määranud labor on andnud vastusele vaid alumise referentspiiri. Nende vitamiinide puhul on oluline tuvastada eelkõige defitsiiti, mida Teil ei esine. Ma ei oska teise labori analüüse täpselt kommenteerida, kuna andmed on puudulikud, kuid arvude suurusjärgud ei viita liiga kõrgele näidule.
PDW on ebaoluline näitaja, kui Teie trombotsüütide arv (Plt) on korras.

Lugupidamisega
Liisa Kuhi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüsi tulemused

Tere!
Soovin selgitust mõnede normist kõrvale kalduvate verenäitajate, eriti eosinofiilide arvu ja suhtarvu, kohta. Kas peaks tegema täiendavaid uuringuid?

Vereanalüüsi tulemused:

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vereanalüüsid on muidu korras. Teie tähelepanu pälvis veidi suurenenud eosinofiilide väärtus. Tegemist ei ole patoloogiliselt kõrge väärtusega, tõus on tagasihoidlik.
Esimese valikuna ...

Loe edasi

bakterid

Olen 2, 5 aastat pidevalt põdenud bakteriaalseid uroninfektsioone( kolibakter, entrokokk, klebsiella jt),milleks saanud ka pea iga kuu nii tilgana kui suukaudseid antibiootikume. Nii, kui antibiootikum ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Saan aru, et teil on korduvad uroinfektsioonid, mida on ravitud antibiootikumidega. Ja antibiootikumravi tüsistusena on tekkinud Clostridium difficile infektsioon ja kõhulahtisus.
Loe edasi

Vereanalüüsi selgitus

Tere!

Vereanalüüsis on RDW-CV ja RDW-SD referentsist kõrgemad ja Eo% madalam. Mida see tähendab?
Kas peaks pöörduma arsti poole?

Hemogramm 5-osalise leukogrammiga
WBC ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Teie vereanalüüs on korras. RDW-CV ja RDW-SD on erütrotsüütide ehk punavereliblede suurust puudutavad arvutuslikud parameetrid, mis eraldi mingile haigusele ei viita. Muutunud numbreid aga näeb ...

Loe edasi

Kasvajamarkerid

Tere,sooviks teada mis need kasvajamarkerid täpsemalt tähendavad ja millest võib olla tingitud selline tõus kuu ajaga(kas grippi haigestumine võis seda mõjutada?Ja kas selline näitajate tõusmine on väga ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Saan aru, et tegemist on soolevähiga, millele rakendadakse spetsiifilist ravi. Ja CA 19-9 on suurenenud viimase kuu ajaga. Kahjuks puudub mul info, milline oli elmine väärtus ja kui palju on ...

Loe edasi

Analüüsi vastus

Tere,
Kuna perearst ei näinud vajadust mind analüüsile saata, tegin seda iseseisvalt SynLabis. Näen, et analüüsid väga korras ei ole.
Mind vaevab seljavalu (keskel), perearsti soovitusel määrin ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Saan aru, et teie mureks on seljavalu, mis tugevneb just lamades ja öösel. Ja valu on tekkinud küllalt hiljuti, 2-3 nädalat tagasi.
Öine seljavalu ei ole väga tüüpiline kaebus, ...

Loe edasi

B2 puudus

Kus kohas saaks kontrollida B2 vitamiini olemasolu või puudust organismis.
17 a poisslapsel on suunurgad kogu aeg katk, samuti igemetel lõhed ja punnid suu limaskestadel. Toitub väga korralikult ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vitamiinidest määratakse tõesti meditsiinilaboris B12 ja D vitamiini. Teiste määramiseks puudub oluline kliiniline põhjendus ja ka kasutusel olevad määramismeetodid ei ole kliiniliselt ...

Loe edasi

Borrelioos

Nädal tagasi hakkasin tundma et käe-ja jalaliigesed on väga valulikud ja nahk oleks nagu paistetanud.Jalga ei saa pöörata hüppeliigesest ja käes ei suuda kohvitassigi hoida.Sõrmed jäävad krampi.Palavik ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Lugupeetud patsient

Saan aru, et teil on nädal tagasi tekkinud liigesekaebused, väsimus, ka nägemishäired ja tunnete nahamuutusi. Kindlasti vajavad need sümptomid täiendavat uurimist.
Saan ...

Loe edasi

HIV

Käisin tegemas HIV testi, helistasin arstile ja arst ütles, et tulemused on korras. Patsiendiportaalis näen, et selle HIV testi referentsväärtus on 0.11. Testi juures on nimi S-HIV1,2 Ag+Ab. Mida see 0.11 ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Tegemist on labori probleemiga, kes ei ole tulemust korrektselt ära interpreteerinud. Tegelikult saab HIV testi tulemus olla kas positiivne (sellisel juhul kinnitatakse test mitme erineva ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemused

Palun kommenteerida vereanalüüsi tulemusi.

30522-7 - CRP (kõrgtundlik) 0.44
14749-6 - Glükoos 4.7
1744-2 - ALAT 21 <=50 U/L
1920-8 - ASAT 23 <=50 U/L
2324-2 ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Pilt on küll täiendatud asjasse mittepuutuvate 5-kohaliste numbritega, kuid võrreldes tulemusi juurdetoodud referentsväärtustega ma patoloogiat ei leidnud.

Tähelepanu äratab ...

Loe edasi

HEMATOLOOGILISED UURINGUD

Tere, käisin vereanalüüse andmas ja selgus, et osades näitajates on kõrvalkalded. Kas see on midagi, mille üle peaks muret tundma? 2 nädalat tagasi eemaldati mul ka kirurgiliselt sünnimärk ja nädal tagasi ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Praegu on viiruste hooaeg ja teie vereanalüüsis on veidi suurem monotsüütide ja lümfotsüütide suhtarv. See muutus on küllalt sage viirusinfektsiooni põdemise järgselt, ka viirushaigega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi