küsimus 05.12.17 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere
Sain äsja vastused: Folaat 18,56 nmol/l >7,64 Vitamiin B12 (aktiivne) /
Holotranskobalamiin 148,7 pmol/l >35,0. Kas tegu on juba liiga kõrge näiduga või mis järku jäävad?
Samuti on pikemat aega PDW 10,3 %, kas omab tähtsust?

Arst vastas:

Liisa Kuhi

dr Liisa Kuhi

Laborimeditsiini arst

Ida-Tallinna Keskhaigla

Tere!
Tänan küsimuse eest! Folaati ja holotranskobalamiini määranud labor on andnud vastusele vaid alumise referentspiiri. Nende vitamiinide puhul on oluline tuvastada eelkõige defitsiiti, mida Teil ei esine. Ma ei oska teise labori analüüse täpselt kommenteerida, kuna andmed on puudulikud, kuid arvude suurusjärgud ei viita liiga kõrgele näidule.
PDW on ebaoluline näitaja, kui Teie trombotsüütide arv (Plt) on korras.

Lugupidamisega
Liisa Kuhi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Leukotsüütide uuring (madal üldväärtus, segadus leukogrammiga)

Tere

Leukotsüütide arv veres on madal. Kuus kuud tagasi tehtud vereanalüüsis oli samuti (hetkel 3.2 E9/L, siis oli 3.3 E9/L).
Leukogrammist tuleb välja, et monotsüütide absooluutarv ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teil on tõesti leukotsüüte vähem kui teie eagrupp ja sugu eeldaksid. Hemoglobiin on samuti piiripealselt madal, samas rakkudes puuduvad rauapuudusele või B12/foolhappe puudusele viitavad ...

Loe edasi

Lümfotsüütide suhtarv

Tere

Lümfotsüütide suhtarv 52 %
Lümfotsüütide arv 3,2 E9/L

On olnud sarnased näitajad juba üle aasta. Arst ütleb, et need näidud on normaalsed. Kas peaksin olema mures?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Ei peaks olema mures. Oluline on lümfotsüütide ülearv, mis võib olla kuni 3,5. Teie näitaja on 3,2, seega referentspiirides.
Protsent on arvutuslik suhtarv. Pigem võib mõnda muud ...

Loe edasi

Borrelia IgM ja immunoblot positiivne - kordustest või ravi?

Tere,
palun Teie arvamust puukborrelioosi diagnoosi tõesuse osas.
Olen 35-aastane naine. 5. oktoobril pöördusin perearstile liigesevaeguste tõttu (põlve- ja küünarliigestes mõõdukas jäikus, ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Esitate üsna raske küsimuse. Jah, teil on piiripealne IgM ilma positiivse IgG leiuta, mis võib viidata nii värskele borrelia nakkusele kui ka olla positiivne juba mitu aastat (persisteEriv ...

Loe edasi

Kas puukborrelioos?

Tere,

16.09 avastasin endalt kaks puuki, mille olin saanud Saaremaa metsas seenel käies. Siiamaani ei ole olnud ühtki sümptomit, mis viitaks borrelioosile või entsefaliidile. Siiski kroonilise ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Teie borrelioosi IgG on negatiivne, IgM (mis viitab värske infektsiooni võimalusele) on positiivne ja puugirünne on toimunud üsna hiljuti. Kahjuks on tegemata kinnitav diagnostika immunoblot ...

Loe edasi

Uuringute tulemused - neerufunktsioon

Tere! Kuna mul on juba pikemat aega silmaalused turses ja WC-s käin väga tihti, lasin igaks juhuks teha laboris neerufunktsiooni uuringu. Kas on mõni näitaja, mille pärast peaks muret tundma (vt lisatud ...

Liisa Kuhi

Vastas dr Liisa Kuhi

Tere!

Minimaalselt refentspiiri ületava veresuhkru väärtuse pärast muretsema ei pea. Paastuglükoosi läviväärtus suhkurtõve diagnoosimiseks on oluliselt kõrgem (≥ 7 mmol/L). Esineb mitmeid ...

Loe edasi

Analüüside tulemused

Tere! Palun Teie abi analüüside tõlgendamisel. Arsti sõnul on kõik korras, minule näib, et mõned näitajad erinevad normist. Arstile pöördumise põhjuseks oli pikaajaline nüri kõhuvalu paremal pool, väsimus, ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Pikaajaline kõhuvalu ja kaalukaotus on kindlasti põhjuse täpsustamist vajavad sümptomid ning ainult laboriuuringutega siin selgust ei saa.
Kindlasti tuleks ära teha kõhu ultraheli ...

Loe edasi

VEREANALÜÜS

Tere,
Mul on mure oma vereanalüüsi pärast. Lisan, et olen 23 nädalat rase ja viimase kuu ajaga lisandus kehakaalu pea 5 kg.Kokku kaalu juures 7 kg. Haige ei ole vahepeal olnud. Kohati on peavalud ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kõigepealt soovin õnne ja loodan, et rasedus kulgeb sünnituseni plaanipäraselt.
Saan aru, et teile teevad muret veidi suurenenud leukotsüütide ja trombotsüütide üldarvud. Teie poolt ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere,
Perearst andis saatekirja hematoloogi juurde,sain aja alles novembri lõppu..seega pean ootama peaegu 3 kuud.Küsimus selles ,kas sellise verepildiga on mõistlik nii kaua oodata? Kas ei ole ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vereanalüüsi vaadates hakkab silma vähene lümfotsütoos ja neutrofiile on vähevõitu, samuti on leukotsüütide üldarv väikesevõitu. Leid ei ole raskele seisundile viitav, kuid kindlasti ...

Loe edasi

Maksanäitajad vereproovis kõrged

Tere!

Olen 65-aastane naine, ei joo ega suitseta, varem olin pisut ülekaaluline, praegu normkaalus.
2012. a sügisel avastati sapikivid. Vereanalüüsis oli GGT näit 90. Kirurg saatis magnetresonantstomograafi ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Tänan teid väga põhjaliku ja informatiivse haigusloo kirjelduse eest.

Saan aru, et kõigepealt äratas tähelepanu ebaselgetel põhjustel suurenenud GGT väärtus, mida seostati muude ...

Loe edasi

Vereproov

Tere! Palun abi vereproovi tõlgendamisel.
Hemogramm 5- osalise leukogrammiga:
WBC 6,9 E9/L 3,5..8,8
RBC 5,11 E12/L 4,20..5,50
Hb 156 g/L ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie vereanalüüsi vastus on korras. Teie lümfoidsed rakud on kõik lümfotsüüdid ehk küpsed rakud, nagu olema peabki. IG parameeter on analüsaatoripõhine ning selline väike numbriline erinevus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi