Lapse haigus. 18.07.15 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Lapselaps 11a. ja uuringu tulemusena näitas,et on epilepsia,Peas koldeid ei ole aga öösiti krambitab4-6 korda.Rohud on Olfiril long 300mg. ja Levetiracetam 500Hommikul1x1 tablett ja õhtul Levetiracetam1 ja Olfiril 2.Olen mures kuna laps on väike ja liiga suur kogus tablette.Kas üldse on veel epilepsia ,kui rohud peal on ja ikka öösiti on krambid?Kas ei peaks uued vere näitajad tegema kahtlus on,et tegu võib olla puugiga.Ise ei tea ja laps samuti,kas on olnud midagi.Kas nõuaks täiendavaid analüüse või minna tasulisse ?

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Epilepsia ei ole tuvastatav vereanalüüsidega ja mingeid kõrvalekaldeid analüüside väärtustes selle diagnoosiga ei ole.
Puukborrelioos omakorda ei põhjusta epileptilisi krampe.
Nii et Teie kirjelduse peale ei saa ma soovitada laborimeditsiinist abi otsida. Soovitan siiski nõu pidada neuroloogidega, lapse vanust arvestades on ta ilmselt veel lasteneuroloogide patsient. Tablettide arv ei ole tegelikult probleem, pigem jääb mulje, et praegu on doos liiga madal või jäävad osad rohud võtmata, sest te kirjeldate öiseid krampe. Krampide puhul aga on alati vajalik epilepsia ravi ja krambihoogude vähendamine. Muu põhjuse otsimine ja ravi ärajätmine võib aga patsiendile olla kahjulik.

Soovin teie lapselapsele head paranemist ja teile head tervist

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

GGT

Tere. Vereanalüüsi vastus lisatud failis.
GGT 46, kas on põhjust muretsemiseks?
Alkoholi ja ravimeid ei tarvita. Kehakaal normaalne. Oma perearstiga ei saa ühendust.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie GGT väärtus jääb referentspiiridesse ehk normaalsete väärtuste piiridesse paljude teiste laborite referentsväärtuste järgi.
Ma ei ole tuttav Jõgeva labori GGT määramise metoodikaga, ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere,
pöördusin perearsti vastuvõtule, kuna jalad läksid hüppeliigesest ning jalalabadest paiste (tekkis torkiv ja raske tunne) talla-alused muutusid valusaks ning sääred ja reied oli pinges.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Jalgade turse ja nahasügelus on noorel naisel harva esinevad sümptomid ja vajaksid kindlasti põhjuse väljaselgitamist. Kahjuks jääb teie analüüsides just kreatiniini osa veidi selgusetuks, kuna ...

Loe edasi

CA 125

Tere,

Kui vereanalüüs Ca 125 on lubatud 35 - st kõrgem - 49 ja HE4 on korras, lubatud 140 - st 32, siis millele see viitab?
Kas Ca 125 analüüsi peab andma hommikul, 12 tundi ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kasvajamarkerite määramiseks peab olema kindel põhjus ja nende määramise ja interpreteerimisega peab tegelema teie raviarst. Kindlasti ei kuulu kasvajamarkerid tasuliselt patsiendi poolt ...

Loe edasi

Pidev raua puudus

Tere!

Minu mureks on pidev rauapuudus.
Panen siia kirja mõned vereproovide tulemused:
2018 detsember:
Ferritiin 4,2
Hb 107
Alustasin rauatablettide söömist (kokku ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Tundub, et teil on tõesti krooniline rauapuudus ja seda saab ravida tõesti ainult raua juurde manustamisega.
Kuid oluline oleks uurida, mis on selle põhjus.
Neid võib olla ...

Loe edasi

puukborrelioos

Puukborrelioosi korduvproovide Igm ja Igg plotid mõlemad negatiivsed, aga Igg näit suurenenud.Kas tuleb võttaa antibiootikume?Üks kuur on detsembris tehtud.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Borrelioosi diagnostika põhineb IgG ja IgM antikehade määramisel. Antikehad tekivad verre vastusena infektsioonile ja IgG püsib aastaid.
Ravi ei muuda antikehi määramatuks, see ...

Loe edasi

vereproovide näidud

3 proovi ei ole korras,PDW-CV,Neut% ja Lymph%.Teised proovid on korras.Kuna varem oli verega probleeme,kas selliste näitajate puhul peaks eriarstiga konsulteerima.Varem oli valgeid vähe ja punaseid palju ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Saan teie murest aru, kindlasti teeb selline diagnoos kõikide uuringutulemuste suhtes väga valvsaks.
PDW-SD näitab vereliistakute ehk trombotsüütide suuruse erinevust ja on arvutuslik ...

Loe edasi

Analüüside vastused.

Tere,

Arstile saan alles järgmine nädal, kuid mure on juba väga suur. Palun öelge kas see näit tähendab, et mul võib olla HIV

Ma lugesin internetist,et kui on alla 1-e siis ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Lümfotsüütide alaklassidest on allpool referentspiiri ainult CD4/CD8 suhe, mille referentsväärtuseks loetakse erinevates laborites ka 0,9 (teil 0,88 ehk praktiliselt sama).
Selline ...

Loe edasi

Neutropeenia

Tere

lisasin manusesse lapse (17 a) vereanalüüsi vastused. Perearsti poole pöördusime, kuna viimase kuu jooksul olid kaks korda esinenud ca 1,5 päeva kestvad üsna tugevad iiveldushood, mida ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Analüüsis on tõesti olemas kerge neutropeenia. Rauapuudusega see ei seostu, ferritiini näit ja hemoglobiini näit, samuti erütrotsüütide indeksid MCV, MCH ja MCHC on normis. Seega pole ...

Loe edasi

Vereproov

Tere!
Sooviks Teie arvamust vereproovi kohta, kuna osad näidud on veidi kõrgemad/madalamad või suhteliselt piiri peal. Panen osadele juurde ka kuu aega tagasi võetud vereproovi vastused. Kuna erinevates ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kui hinnata teie kilpnäärme funktsiooni näitajat, siis jääb mulje, et liigute kilpnäärme alatalitluse suunas. Soovitav oleks määrata juurde FT4 ja pidada nõu perearsti või endokrinoloogiga ...

Loe edasi

vereanalüüs

käisin verd andmas ja tunnen muret. kas peaksin täpsustavatele uuringutele minema?
Eosinofiilide arv , Monotsüütide arv,Lümfotsüütide arv ja Leukotsüüdid tunduvad päris korrast ära.
Milles ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vereanalüüsis on referentspiire veidi ületavad näitajad, mis aga ei ole ükski murettekitavates väärtustes.
Kui olete hiljuti põdenud viirushaigust või on olnud allergiat, siis võiksid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: