Hemogramm 5-osalise leukogrammiga 21.08.23 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere,

Palun tõlgendust antud proovide tulemusele.
Olen hetkel ka 26 nädalat rase, mis mängib ilmselt rolli.

Aitäh!

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Tundub korras olevat.
Ainus tähelepanu püüdev näitaja on MCV, mis on pisut suurenenud. Selline näitaja võiks viidata pigem kas foolhappe või B12 vähesusele. Soovitav oleks määrata need 2 näitajat.

Foolhape kuulub tavaliselt rasedatele soovitatud toidulisandite hulka.
Võiks ämmaemandaga nõu pidada, kui B12 ja foolhappe vastused on käes.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Palun abi vereproovi tõlgendusega

Tere.
Pöördusin perearsti poole rinnus valuga, tehti ekg mis oli korras ja vereproov, mis näitas madalat rauataset. Olen võtnud üle paari nädala rauda, kuid väsimus aina süveneb.

ALAT ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie vereproovis on kerge rauapuuduse tunnused. Seega rauaravi oleks näidustatud.
Kuid pole mingit tõestust, et teie poolt esitavad kaebused on rauapuudusega seotud, teie aneemia ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Oleksin tänulik kui vaataksite üle ja annaksite hinnagu järgmiste vereanalüüsi näitajate osas

Materjal Analüüs Tulemus Ühik Referentsväärtus Kuva
lisainfo *
11.07.2023 11:50 LH-plasma

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Näitajatest on probleemne ainult rauapuudusaneemiale viitav osa (madal ferritiin, MCV, MCH, MCHC), samas aneemia väga väljendunud ei ole. Ka foolhape on pigem madal, aga seda ainult ühel ...

Loe edasi

Vereanalüüs ja uiinianalüüs ..

Tere! Perearsti konsultatsioon alles 06.03 seega soovin Teie arvamust:
20.02.2023 08:28
Glükolüüsi inhibiitoriga plasma
Glükoos paastuseerumis/-plasmas 4.5 mmol/l 4.1-6.0
Seerum ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Laboriuuringut ei ole võimalik interpreteerida ilma kliinilise kontekstita ja te poe mulle kirjutanud, milles teie kaebused seisnesid, kes teile just need uuringud välja valis ja millisele ...

Loe edasi

Millele viitavad kõrgenenud Segmenttuumsed neutrofiilid ja madalad Lümfotsüüdid vereäige analüüsis?

Tere

7 aastasel lapsel on viimase 2 kuu jooksul olnud palavik kerge peavaluga 3 korda ning möödub iseenesest paari päevaga. Perearst on teinud korduvalt vere ja uriinianalüüse (analüüs korras) ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Põletiku tunnused on tõesti olemas, CRP 48 mg/l, suurenenud WBC näit neutrofiilide ja monotsüütide arvelt, lümfotsüütide üldarv normis.%-dele ei ole vaja tähelepanu pöörata, absoluutarvud ...

Loe edasi

Hemogramm 5-osalise leukogrammiga vastused

Tere sooviks teada kas mu proovida on korras ja kui ei ole mis need tähendavad?



WBC

4.61E9/L4.1-9.7

Proovinõu ID: IP0077617133

Neut

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Olete saatnud ülevaatamiseks hematoloogilise uuringu tulemuse ja need näidud on referentspiirides ehk normi piirides. Trombotsüütide(PLT) referentspiiridest pisut madalam tulemus ei ole ...

Loe edasi

Proovi vastused

Tere!

Kindlasti teie kui arst oskate nende proovide kohta infot anda ,et kas on normis või peaks pöörduma kuskile.

Aitäh!


Hemogramm 5-osalise leukogrammiga

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Mina kui arst võin ainult öelda, et teie poolt esitatud tulemused on üldjoontes referentspiirides ja CRP vähene suurenemine ei pruugi olla kindlasti patoloogia.
Kuid see ei anna ...

Loe edasi

laborivastused

Hemogramm 5-osalise leukogrammiga
Hb
98 g/l 121-150
Hct
33.8 % 37.0-45.0
WBC
5.5 E9/L 4.1-9.7
RBC
4.59 E12/L 4.10-5.20
MCV
73.6 fl 82.0-95.0

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Te pole oma märtsis alanud kaebusi kirjeldanud, seetõttu ma ei pruugi küsimusest väga hästi aru saada.
Analüüsi põhjal on teil kerge aneemia, võimalik rauavaegusaneemia. See vajaks ...

Loe edasi

Hemogramm 5-osalise leukogrammiga tulemused

Tere, diagnoositud on crohni tõbi. Mis antud vereanalüüsi tulemustest välja võiks lugeda?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vabandan, aga ilmselt juurde lisatud hemogrammi tulemused ei ole minuni jõudnud. Seega ei saa kommenteerida.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Loe edasi

Eo normist väljas

Hemogramm 5-osalise leukogrammiga

WBC
7.6 E9/L 4.1-9.7
RBC
4.52 E12/L 4.1-5.2
Hb
136 g/L 121-150
Hct
41 % 37-45
MCV
91 fL 82-95

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Eosinofiilide arv on teil Eo 0,08 (referentspiirid 0,02 - 0,4), see jääb ju referentspiiridesse.
Näit on korras.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere. Olin kaks kuud tagasi haige. Köha, nohu, siiani natuke röga kurgus. Arst tegi analüüsi. Osad asjad paigast ära. Kas põhjust on muretsemiseks?
Seerum
CRP
1.74 mg/l <10
06.01.202111:04 Veri

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vereproovi tulemused on teil korras. Ka rakkude üldarvud on tegelikult paigas. Saan aru, et teile tegid muret referentsväärtuste piirist veidi väljas olevad tulemused (WBC, Mono, Lymph), ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: